Vakantieboerderij Friesland

Vakantieboerderij Friesland

Lees meer over Vakantieboerderij Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantieboerderij Friesland

Ben je op zoek naar een leuke accommodatie voor je vakantie of weekendje weg? Denk dan eens aan een verblijf op een vakantieboerderij! Hier leef je het echte boerenleven op een prachtig boerenerf. Je verblijft in een comfortabele vakantieboerderij in een spectaculaire omgeving in de natuur. Ben je al eens in Friesland geweest? Ook hier biedt Natuurhuisje verschillende vakantieboerderijen aan. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de water provincie van Nederland genoemd wordt.

Verken de veelzijdige natuur in Friesland

Friesland kent maar liefst vier verschillende nationale parken, te weten: Nationaal Park Schiermonnikoog, Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Park Lauwersmeer en tot slot Nationaal Park Drents-Friese Wold. In al deze parken staan het water, de rust en de weidse vergezichten centraal. Waterdieren hebben hun plekje hier al helemaal gevonden, waaronder verschillende amfibieën, vogels, insecten, geleedpotigen en natuurlijk vissen. In de provincie bevinden zich verschillende buitencentra en natuurmusea waar vrijwilligers en medewerkers je met liefde meer vertellen over de Friese natuur én cultuur waar zij zo trots op zijn. De Friese natuur wordt beheerd door It Fryske Gea (‘’Het Friese Landschap’’). Deze vereniging zorgt ervoor dat het open en waterrijke landschap behouden blijft en niet te veel wordt aangetast door het toedoen van mens of dier.

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Een vakantiehuisje in Gaasterland is een goede uitvalsbasis om te recreëren op of rondom de Friese Meren. Tal van grote en kleine meren vormen samen een uitgestrekt merengebied. Het gebied is een walhalla voor de watersporters, waar grote boot-evenementen die hier georganiseerd worden, van getuigen.

Activiteiten voor het hele gezin

Een vakantie op de boerderij wordt alleen maar leuker als je de boer laat vertellen. Boeren zijn vaak gepassioneerde mensen die hun vak met veel plezier uitoefenen. Als de boer merkt dat je echt geïnteresseerd bent, dan staat hij je graag te woord om te vertellen over de manier van oogsten, het verwekken van een kalfje of de manier waarop hij de lokale producten klaar maakt. Niet alleen leven er koeien, schapen, geiten en varkens op de boerderij, maar ook andere dieren. Zo zijn er altijd bijna wel honden, katten of kippen aanwezig. Vaak zijn deze allemaal erg kalm en tem, wat het erg leuk maakt voor de kids en voor jezelf om eens wat dichterbij te komen om ze te begroeten. Wie weet zijn er wel paarden aanwezig, en bestaat er een mogelijkheden om een stukje te paardrijden op de boerderij!

Bekijk hier de mooiste vakantie appartementen in Friesland!