Vakantieboerderij Zuid-Limburg

Vakantieboerderij Zuid-Limburg

Lees meer over Vakantieboerderij Zuid-Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantieboerderij Zuid-Limburg

Zuid-Limburg heeft een heel ander landschap dan de rest van Nederland. Tijdens een vakantie hier voelt het dan ook net alsof je in het buitenland bent. In Zuid-Limburg worden verschillende vakantieboerderijen aangeboden waarin jij kunt genieten van een heerlijke vakantie op het platteland. Een vakantieboerderij is een verblijf op een boerderij, vaak is dit op hetzelfde erg als waar de eigenaar woont. Zo’n accommodatie is ideaal voor iedereen die houdt van veeteelt, dieren en de buitenlucht. Tijdens een vakantie op een vakantieboerderij is er altijd genoeg te doen op en rondom de boerderij, maar in Zuid-Limburg is er nog zoveel meer!

Verken het Zuid-Limburgse landschap

Het landschap in Zuid-Limburg is prachtig, er zijn dan ook veel verschillende groene hotspots te vinden. Je vindt hier bijvoorbeeld de Eyser Heuvelrug. Wanneer je vanaf hier uitkijkt over het landschap kun je genieten van een gebied dat oogt alsof je in Toscane bent. Een redelijk onbekend bos is het heuvelachtige Ravenbosch, een mooi gebied dat vanuit alle windrichtingen bezocht kan worden. De Maasvallei met de Maas die hier doorheen stroomt is ook erg mooi om te bezoeken. Hier groeien vele prachtige wilde bloemen. De provincie heeft in dit gedeelte heel wat natuurparken met elk zijn eigen stukje unieke natuur. Zo is er het Bunderbos, een bosgebied waar in het voorjaar prachtige bloemen groeien. Een ander bosgebied is het Gerendal, hier vind je het beroemdste bloemendal van Nederland. De bodem hier is erg kalkrijk en zorgt ervoor dat de grond erg vruchtbaar is. Daardoor groeien hier maar liefst 14 soorten orchideeën.

Vergeet ook zeker een bezoekje aan het Vijlenerbos niet. Dit is een hoogtepunt in Nederland wanneer het op flora en fauna aankomt. In dit gebied zijn veel plantensoorten te vinden die uniek zijn voor het gebied en eigenlijk alleen hier te zien zijn. Ook wordt de wilde kat hier de laatste jaren steeds vaker waargenomen. Dit broertje van onze gewone huiskat trekt vanuit de Ardennen en de Eifel steeds vaker naar Nederland. De Brunssumerheide is ook een prachtig gebied. Hier kun je eindeloos wandelen tussen bos, heide, water en zand. Tijdens de winter kun je hier langlaufen of sleeën en in de zomer verandert de heide in een zee van paars.

Ga heerlijk wandelen of fietsen in dit prachtige landschap

Het gevarieerde landschap in combinatie met de natuur zorgt ervoor dat je hier prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. Er zijn erg veel routes uitgestippeld die je langs bekende en onbekende plekken brengen. Ook de onbekende plekken zijn namelijk zeker de moeite waard om te ontdekken. Het is vanuit Zuid-Limburg ook mogelijk om de grens over te gaan. Tijdens jouw wandel- of fietstocht kun je dus door Nederland, Duitsland en België wandelen of fietsen. Ook waterratten kunnen zich prima vermaken in Zuid-Limburg. Op de Maas kun je gaan kajakken, kanoën en raften. Wil je een echt strand bezoeken in dit gebied, ga dan naar de Grensmaas. Dit is een schitterend natuurgebied dat een natuurlijk scheiding vormt tussen Belgisch Limburg en Nederland. Op deze pagina hebben we alle vakantieboerderijen in Zuid-Limburg alvast voor jou verzameld.