Vakantiehuis Frankrijk met hond

Vakantiehuis Frankrijk met hond

Lees meer over Vakantiehuis Frankrijk met hond

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis Frankrijk met hond

Het uitgestrekte Frankrijk biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en vergezichten. Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer heuvels en bergen je ziet verschijnen. Ervaar het typische Franse leven tijdens een verblijf in één van onze natuurhuisjes. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur, en bij veel van onze vakantiehuisjes zijn honden toegestaan! Kies daarom eens voor een leuk natuurhuisje en neem de hond mee op vakantie, want je trouwe viervoeter houdt vast ook van lekker wandelen en ravotten in de natuur.

Bewonder de gevarieerde landschappen

Frankrijk is een relatief groot land met daardoor een erg gevarieerd landschap en vele mogelijkheden tot gave activiteiten. In het zuiden heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Naast de bekende bergachtige gebieden in het zuiden hebben ook de minder bekende natuurgebieden, zoals de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendee en het Massif Central, veel te bieden. De belangrijkste beboste gebieden zijn te vinden in de Elzas-Ardennen en in Gascogne. In totaal zijn er in Frankrijk zeven nationale en veertig regionale parken te vinden, deze liggen verspreid door het hele land. Boomsoorten die vaak in deze bossen voorkomen zijn beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen.

Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn wijnstreken met de vele wijngaarden. In het zuiden zijn zelfs citroenbomen en sinaasappelplantages te vinden. Ook komen er ontzettend veel bloemen voor in Frankrijk, bijvoorbeeld lavendel en narcissen. Wil je graag flamingo’s spotten, dan kun je het beste een huisje in de buurt van Parc Naturel Régional de Camargue boeken. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen en het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. De baai van Somme is ook een geschikte plek voor het spotten van vogels. Hier komen veel zeevogels en lepelaars.

Activiteiten in Frankrijk

Frankrijk biedt tijdens je vakantie ontelbaar veel mogelijke activiteiten en uitstapjes. Het is dan ook een geschikt vakantieland voor jong en oud: de hele familie komt hier aan zijn trekken! Struin over de brocantes en gezellige markten in de slapende dorpjes of breng een bezoek aan één van de middeleeuwse kastelen die Frankrijk rijk is. Of leer surfen op één van de beste plekken van Frankrijk. Bij surfers is vooral de Atlantische kust populair en dan met name de Côte d’Argent. Ook voor andere watersporten is dit een erg mooie plek. Maar ook om te skiën, klimmen of mountainbiken zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt gaan skiën in de Alpen, paardrijden in de Camargue of abseilen in de Provence. Ook op de rivieren zijn er veel mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Ardèche, de Dordogne, de Rhône of de Seine.

Zie jij jezelf wel het goede Franse leven leiden op een authentieke manier? Ga dan eens voor een vakantie met de hond en kies een van onze vakantiehuisjes middenin de Franse natuur!