Vakantiehuis Oostenrijk met zwembad

Vakantiehuis Oostenrijk met zwembad

Lees meer over Vakantiehuis Oostenrijk met zwembad
Lees meer over:

Vakantiehuis Oostenrijk met zwembad

Oostenrijk is natuurlijk erg bekend onder de wintersporters, maar ook buiten het wintersportseizoen kun je je hier prima vermaken! Vanuit Nederland kun je hier al binnen 8 uur zijn, en de reis naar Oostenrijk toe is vaak al prachtig. Wanneer je arriveert zul je echt je ogen uitkijken! Ben je van plan om tijdens de zomer naar Oostenrijk op vakantie te gaan, dan is het natuurlijk heerlijk om een zwembad bij het vakantiehuisje te hebben. Hier bij Natuurhuisje bieden wij verschillende vakantiehuisjes met zwembad aan in Oostenrijk.

Geniet van de prachtige Oostenrijkse natuur

Vooral wanneer het wintersportseizoen afgelopen is komt de natuur in Oostenrijk weer op gang. De witte landschappen veranderen in groene, levendige omgevingen. Tijdens deze periode kun je verschillende vogels spotten die terugkomen om te broeden. Ook voor plantenliefhebbers is deze periode geschikt, je kunt hier dan namelijk talloze plantensoorten vinden. Oostenrijk ligt voor driekwart in de Alpen en vanuit een vakantiehuisje hier kun je dan ook heerlijke wandelingen maken door de bergen. Vooral het westelijke deel van het land is bedekt in de Alpen. Het landschap boven de boomgrens is hier uniek. Je vindt er kale vlaktes, alpenweiden, sneeuwvelden en rotsachtige hellingen die een biotoop vormen voor specifieke planten en dieren. Tijdens een wandeling door dit gebied kun je de steenbok en gem tegenkomen.

Het grootste nationaal park in Oostenrijk is het Hohe Tauern Nationaal Park. De ene helft van dit park bestaat uit alpenweide landschap en de andere helft bestaat uit rotsvlaktes, bossen en gletsjers. De hoogste berg is de Grossglockner met maar liefst 3798 meter. Het gebied heeft zijn eigen ‘big five’, bestaande uit gems, de steenarend, lammergier, ibex en vale gier. Daarnaast zijn er nog vele andere dieren te zien, zoals herten, vossen, de das, marmot en marter. Een aantal vogels die hier te spotten zijn, zijn de Alpenkraai, fazanten, reigers, lepelaars, de wilde gans en patrijzen. In de afgelegen donkere bossen leeft een kleine beren populatie! Langs de Donau in het oosten van het land ligt het nationaal park Donau-Auen. In dit mooie natuurgebied kun je graslanden, moerasbossen en rietlanden vinden aan beide zijden van de Donau. Ook hier kun je de bever, ijsvogel en zeearend spotten.

Er is in elk seizoen erg veel te doen

Natuurlijk kun je tijdens het wintersportseizoen erg goed terecht in Oostenrijk. Er zijn verschillende wintersport gebieden waar je dagen lang kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Maar buiten de winter zijn er ook genoeg redenen om hierheen te gaan. Wandelliefhebbers kunnen zich erg goed vermaken met de vele verschillende wandelroutes die zijn uitgezet door de heuvels en bergketens. Ga je er een dagje op uit om te wandelen, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Kom je aan het einde van de dag weer terug bij jouw vakantiehuisje, dan kun je heerlijk bijkomen aan het zwembad! Bij vakantiehuisjes met zwembad kun je zo naar buiten stappen en direct de verkoeling van het zwembad opzoeken.

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes met zwembad in Oostenrijk alvast voor jou verzameld.