Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuis Portugal met zwembad

Portugal is een ultieme vakantiebestemming voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen natuur en cultuur tijdens hun verblijf in een vakantiehuisje. Zon, zee en strand zijn drie woorden die het land omschrijven, maar die het eigenlijk ook te niet doen, want er is zoveel meer. 

Lees meer over vakantiehuis Portugal met zwembad
Lees meer over:

Vakantiehuis Portugal met zwembad

Portugal is een ultieme vakantiebestemming voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen natuur en cultuur tijdens hun verblijf in een vakantiehuisje. Zon, zee en strand zijn drie woorden die het land omschrijven, maar die het eigenlijk ook te niet doen, want er is zoveel meer.

Laten we het maar toegeven, niets is lekkerder dan aankomen op je vakantiebestemming en meteen een sprong in het zwembad te maken. Want wat is er nu beter dan genieten van de zomer in een vakantiehuisje mét zwembad? Geen gedoe met zwemtassen inpakken, het vervoer naar het zwembad of de zee en na een lange dag alles weer in moeten pakken en maar hopen dat je niks vergeten bent. Maar in deze vakantiehuisjes stap je naar buiten en kun je direct de verkoeling opzoeken van het zwembad!

Klimaat

De ligging van Portugal verklaart ook het mediterrane klimaat. Het klimaat is echter niet overal hetzelfde. In het noorden is het wat frisser en vochtiger, terwijl het in het zuiden in het algemeen het hele jaar droog en zonnig is. Hoe meer landinwaarts en hoe dichter bij de Spaanse grens, hoe hoger de temperatuur. Door het aangename klimaat is Portugal een ideale vakantiebestemming voor zowel mensen die er graag op uitgaan als mensen die liever af en toe rustig tijd in en rondom hun vakantiehuisje doorbrengen.

Mocht je in een van de zomermaanden in een vakantiehuisje in Portugal verblijven, dan kun je je paraplu thuislaten, want in Portugal valt er zeer weinig neerslag in de zomer. Met enkele tientallen millimeters is het wel gezegd. Voor toeristen kan de hoge temperatuur in combinatie met weinig neerslag vermoeiend zijn en misschien net te warm. Op dat moment is een duik in het zwembad de ideale uitkomst. Vooral bij het boeken van een natuurhuisje ben je verzekerd van een mooi uitzicht en kun je op deze manier ontspannen en genieten van de omgeving zonder de hitte te hoeven trotseren.

Activiteiten

Door de lange kustlijn van maar liefst 832 kilometer, is het strand nooit ver weg tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Portugal. Naast de grotere, druk bezochte stranden, zijn er ook kleine rustige strandjes te vinden tussen de kliffen. Naast zonnebaden en uitrusten, is Portugal ook een populaire bestemming om te surfen. Er wordt ook wel beweerd dat je in Portugal 364 dagen van het jaar kunt surfen, dus dat kan bijna niet misgaan.

Portugal barst van de monumenten waarvan velen op UNESCO ’s werelderfgoed lijst staan. Maak vooraf een selectie van de monumenten die je het interessants lijken en ga er een dagje op uit om deze monumenten te bezoeken. Je zult versteld staan van de Portugese architectuur die je zult zien waarin maritieme elementen en symbolen uit de ontdekkingsreizen zijn opgenomen. Neem je tijd en laat het allemaal tot je komen.

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen en een beetje extra luxe is dan nooit verkeerd. Verwen jezelf en eventueel anderen met een vakantiehuisje mét zwembad en ervaar het ultieme vakantiegevoel.