Vakantiehuis Toscane aan zee

Vakantiehuis Toscane aan zee

Lees meer over Vakantiehuis Toscane aan zee

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis Toscane aan zee

Toscane is een populaire vakantiebestemming, maar desondanks zijn er nog veel onontdekte, landelijke plekjes te vinden in deze regio. Te midden van het glooiende heuvellandschap kun je vaak al vanaf het terras van jouw vakantiehuis genieten van prachtige vergezichten en lieflijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De ligging en het aangename klimaat zorgen ervoor dat je in Toscane heerlijk aan zee kunt verblijven!

Geniet van de prachtige natuur in Toscane

In Toscane vind je zo’n 120 natuurreservaten. Als liefhebber van natuur zit jij hier dus helemaal op je plek! De vegetatie in Toscane is zeer gevarieerd, van de alpiene flora hoog in de Apennijnen tot de subtropische plantengroei op de eilandenarchipel en in de zuidelijke kustgebieden. In het Toscaanse landschap kom je vooral drie boomsoorten tegen; de wingerd, de olijfboom en de cipres. In de Maremma en langs de kust overheerst de groene maquis, ook wel macchia genoemd, met onder andere de jeneverbes, citrus roos, kurkeik, steeneik, haagdoorn, muisdoorn, mirte, brem, affodil, dopheide, steekbrem, laurierbomen, rozemarijn en de gele papaver. Aan de kust vind je tevens uitgestrekte dennenbossen, met vooral parasoldennen en zeedennen.

Qua dieren is het ook zeker niet saai in Toscane. In de Apennijnen, dichtbij Umbrië, leven namelijk een aantal wolven! Op het eilandje Montecristo, dat bij Toscane hoort, leven dan weer veel wilde geiten. Vogelaars zullen al helemaal gelukkig zijn in Toscane, want Toscane ligt op de route van een grote vogeltrek, waardoor er ontzettend veel verschillende vogels in de regio rondvliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de patrijs en de fazant? Deze vogels leven hier volop. De meeste vogels zal je kunnen spotten tussen november en maart wanneer de vogeltrek plaatsvindt. Vogels als ijsvogels, nachtegaal, ekster, zwaluw lijster, uil wouw, buizerd, valk en koningsarend kun je dan allemaal zien in Toscane! Wil je flamingo’s zien? Dan kan dat in de lagune van Orbetello. Op sommige plaatsen komen ook landschildpadden voor en rondom Montecristo zijn monniksrobben te vinden.

Onderneem de leukste activiteiten

Toscane is zo’n regio waar iedereen naar hartenlust vakantie kan vieren. Natuur wordt er gecombineerd met cultuur, waardoor je hier een scala aan mogelijke uitstapjes en activiteiten vindt. Je raakt er niet uitgekeken! Verblijf je aan zee, dan kun je natuurlijk prima een dagje aan het strand doorbrengen. Of kies er voor om met een boot het water op te gaan! Natuurlijk kan een bezoek aan de steden Pisa en Florence niet ontbreken. Bezoek de toren van Pisa en geniet van de prachtige architectuur. Vanwege de vele natuurreservaten en natuurgebieden in het gebied, zijn er vele fiets-, wandel- en ruiterpaden. Wil je op een actieve manier je vakantie doorbrengen? Tennis, golf, paardrijden en fietsen zijn enkele van de populaire sporten in Toscane. Doe je het toch liever iets rustiger aan? Boek dan een vistochtje, bekijk het spectaculaire landschap vanuit een heteluchtballon of ga wandelen in de heuvels. Toscane heeft ook heetwaterbronnen en wellnesscentra waar je na een dagje vol actie kunt relaxen.

Kies voor een accommodatie aan zee in Toscane en geniet van de prachtige natuur!