Vakantiehuis Veluwe 12 personen

Vakantiehuis Veluwe 12 personen

Lees meer over vakantiehuis veluwe 12 personen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis Veluwe 12 personen

Het kan soms erg lastig zijn om een vakantiehuis te vinden voor 12 personen. Als je met 12 personen op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo leuk om met zijn allen in één accommodatie te verblijven. Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje of vriendenweekend dan zijn er gelukkig ook genoeg woningen waarin je kan genieten met een groter gezelschap. Denk bijvoorbeeld eens aan de Veluwe! Hier is genoeg te doen voor elk reisgezelschap. Het maakt niet uit, jong of oud, ieder reisgezelschap kunnen zich prima vermaken.

Flora en fauna op de Veluwe

De natuur op de Veluwe is erg afwisselend, maar telkens zo mooi en puur! Je vindt hier landschappen afwisselend van bossen, zandverstuivingen, korstmos steppe en heidevelden. In het natuurschoon in centraal Nederland genaamd de Veluwe vind je eigenlijk uit twee verschillende Nationale Parken. Eén daarvan is het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit is een Nationaal Park van 500 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De landschappen hier bestaan uit stuwwallen die ontstaan zijn tijdens de ijstijd. Dit landschap kun je uitstekend bewonderen vanaf de Posbank, wat een uitzichtpunt is in het park. Voor dierenliefhebbers is dit een paradijs, want je vindt hier dieren zoals vele vogelsoorten en reptielen. Daarnaast kun je Schotse hooglanders en IJslandse pony’s bewonderen in dit gebied. Je kunt je hier wagen aan een lange wandeling, fietstocht, ruitertocht, of mountainbiketocht.

Het andere Nationaal Park op de Veluwe is de Hoge Veluwe. Dit gebied is één van de hoogtepunten in de Nederlandse natuur. Hier komen auto’s er dan ook niet in, waardoor je je waant in een waar natuurparadijs waar je je helemaal kunt opladen. Ook hier kun je je wagen aan een heerlijke wandeling, maar je kunt hier ook uitstekend paardrijden en zelfs segway rijden! Tevens kun je hier ook fietsen, op je eigen fiets of op één van de ‘witte fietsen’ die je gratis kunt huren binnen de parkgrenzen. Ga ook eens naar een van de wildobservatiepunten, waar je met een beetje geluk een ree, edelhert of wild zwijn zult spotten!

Ga opzoek naar ‘the big five’

Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je ‘the big five’ tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk! Op die manier is de kans het grootst dat je 1 van deze bijzondere dieren kunt spotten en dat je ze natuurlijk niet meteen wegjaagt. Nog een voordeel van een vroeg bezoekje aan de Veluwe, is dat je bij mooi weer natuurlijk kunt genieten van een prachtige zonsopgang. Wat is er mooier dan het spotten van onze wilde dieren tijdens de prachtige verschijning van de zon die opkomt? Ook ’s avonds heb je grote kans om de wilde dieren te spotten en bijkomend voordeel van ’s avonds op de Veluwe verblijven is het feit dat je kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes voor 12 personen op de Veluwe verzameld.