Vakantiehuis Veluwe 8 personen

Vakantiehuis Veluwe 8 personen

Lees meer over vakantiehuis veluwe 8 personen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis Veluwe 8 personen

De bosrijke landstreek Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van heel het land en daarom een must-see voor alle liefhebbers van natuur. Vanuit een vakantiehuisje op de Veluwe kan jong en oud alle kanten op. Wil je met een groep van 8 personen op vakantie dan is het natuurlijk fijn om met z’n allen in hetzelfde vakantiehuisje te verblijven. Ook op de Veluwe hebben wij hier geschikte vakantiehuisjes voor.

Bezoek de verschillende natuurgebieden op de Veluwe

Het 5450 hectare grote Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de meest bezochte natuurparken van Nederland. Over het gehele park zijn verschillende wildschermen verspreid, van waaruit je in de schemering wild kunt waarnemen. De bronst (september/oktober) is dé tijd van het jaar om mannelijke edelherten te horen burlen. Dit geluid draagt kilometers ver en is daarom bijna niet te missen wanneer je een vakantiehuis vlakbij het Nationaal Park bezoekt.

Het Nationaal Park Veluwezoom beslaat 5000 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Veluwezoom is het eerste Nationaal Park van Nederland. Het glooiende landschap van stuwwallen, ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, kenmerkt het gebied. Vanaf de Posbank, een mooi uitzichtpunt in het park, krijg je hiervan een goed beeld. Eén van de stuwwallen is Signaal Imbosch, met bijna 110 meter het hoogste punt van de Veluwe én van Gelderland. In het Nationaal Park komt groot en klein wild voor, maar je komt er ook veel vogelsoorten en reptielen tegen. Om het park leefbaar en open te houden worden grote grazers ingezet, zoals Schotse hooglanders en IJslandse pony’s.

Dan is er ook nog Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand is een stuifzandgebied op de Veluwe. Ten noorden van het zand ligt het dorpje Kootwijk, en ten oosten van het zand ligt Radio Kootwijk, een oud zendstation. Het gebied bestaat in het midden uit een groot open stuifzand. Daarnaast zijn er grote stukken waar het stuifzand overgroeid is door mossen en korstmossen. Dit wordt weer omgeven door de Veluwse bossen, die hier vooral uit grove dennen bestaan. Het Kootwijkerzand is met 700 hectare een van de grootste stuifzandgebieden van Europa.

Trek er vooral op uit tijdens de vakantie

Op de Veluwe kun je heerlijk wandelen en fiets door al de verschillende landschappen. Natuurlijk maak je af en toe een tussenstop om prachtige foto’s te maken of gewoon even lekker te picknicken. En houd je van heide, zand, vennen en bossen? Dan is de Veluwe absoluut de geschikte plek voor jou als natuurliefhebber om een bezoekje aan te brengen. Als je unieke zonsopkomsten wilt meemaken of diverse wilde dieren wil spotten dan is vroeg in de ochtend de beste tijd om te vertrekken. Of kies ervoor om juist ’s avonds te gaan en geniet van de zonsondergang en nachtdieren. Ook is het er natuurlijk geweldig om een prachtige sterrenhemel te kunnen aanschouwen. Op de Veluwe vind je voornamelijk bossen en stuwwallen. Ook staat Veluwe bekend als belangrijkste heidegebied van Nederland. Het bedraagt een totale oppervlakte van circa 15.000 hectare.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes voor 8 personen op de Veluwe!