Vakantiehuis Walcheren

Huur hier jouw vakantiehuis op Walcheren! Dit schiereiland bevindt zich in het westen van de provincie Zeeland en wordt voor een groot deel omsloten door water. Het feit dat de vakantiehuizen nabij of aan de kust liggen, maakt Walcheren een uiterst geschikte vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee, strand en watersport. Hoewel Walcheren het dichtstbevolkte schiereiland van Zeeland is, vind je er nog volop rust en ruimte.

Lees meer over vakantiehuisjes in Walcheren
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis Walcheren

Huur hier jouw vakantiehuis op Walcheren! Dit schiereiland bevindt zich in het westen van de provincie Zeeland en wordt voor een groot deel omsloten door water. Het feit dat de vakantiehuizen nabij of aan de kust liggen, maakt Walcheren een uiterst geschikte vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee, strand en watersport. Hoewel Walcheren het dichtstbevolkte schiereiland van Zeeland is, vind je er nog volop rust en ruimte. Er is voor iedereen dus wel wat te beleven in Walcheren.

Het maakt dan ook niet uit met wie je er op vakantie gaat. Je kunt natuurlijk lekker romantisch met z’n tweetjes gaan, maar ook met het hele gezin. Of wat dacht je van een relaxvakantie in je eentje? Ook dat kan soms net even zijn wat je nodig hebt. Heerlijk ontspannen met een boek, fijne wandelingen maken en ‘s avonds genieten van de sterrenhemel. Omdat onze huisjes zich midden in de natuur bevinden hoef je niet bang te zijn dat je last hebt van de buren. Overige vakantiegangers zijn nooit dichtbij en ook de accommodaties bevinden zich ver uit elkaar.

Je kunt bij ons ook kiezen voor een kleinschalig vakantiepark. Hier bieden we nooit meer dan 30 accommodaties aan. Meestal zijn het er nog veel minder. Ook kun je kiezen uit knusse vakantiehuisjes, yurts, boomhutten, safaritenten of bungalows. Daarnaast bieden we ook zeer luxe of ruime woningen aan. Denk bijvoorbeeld aan een villa, een landhuis of een groepsaccommodatie. Op die manier kun je dus ook met een grotere groep op vakantie gaan. Vanuit je huisje kun je prima op ontdekkingsreis gaan in Zeeland. Geniet eens van het fluiten van de vogeltjes in de ochtend en met een beetje geluk spot je nog een eekhoorn of een bonte specht!

Verken de duinen

Tijdens jouw verblijf in deze kuststreek mag een wandel- of fietstocht door de duinen natuurlijk niet ontbreken. Aan duinen is hier namelijk geen gebrek! Er zijn prima paden aangelegd waarover je gemakkelijk van badplaats naar badplaats rijdt of wandelt, terwijl je uitkijkt op zee en op beschermde natuurgebieden. Wie de duinen verlaat, komt al snel terecht op het weidse, open platteland van Walcheren. Omdat Walcheren niet heel groot is, is het voor de sportievelingen mogelijk om in één dag heel Walcheren door te fietsen. Je fietst er door duinen, door bossen, over dijken en over polderwegen. Fietsverhuur is in vrijwel elk dorp of elke stad op Walcheren mogelijk. Je kunt er niet alleen terecht voor het huren van reguliere fietsen, maar ook voor kinderfietsen, elektrische fietsen of mountainbikes.

Als je gaat wandelen in dit gebied, kies dan zeker eens voor een wandelroute door het Veerse bos. Hierbij wandel je door de kleine plaats Veere. Er is tevens een museum te vinden, de Schotse Huizen. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Veerse Meer. Hier kun je genieten van allerlei watersporten en natuurlijk gewoon lekker badderen. Kies uit één van de wandelroutes die het Veerse bos te bieden heeft. Een aanrader is het boswachterspad. Hierbij wandel je langs kreken, over water, door het rietland en valt er dus genoeg te zien. Geniet vanuit jouw vakantiehuis in Walcheren dus zeker van een dagje door de duinen in combinatie met een bezoekje aan het Veerse Bos.

Er is genoeg te zien en te doen

Voor watersporters en zonaanbidders is een vakantiehuis op Walcheren natuurlijk de ideale vakantieplek. Met de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer op korte afstand vinden zij altijd wel een geschikte plek om te genieten. Behalve natuur en strand vind je op Walcheren ook tal van gezellige, bruisende steden en dorpen. Wellicht klinken een paar van hen je bekend in de oren? Wat dacht je bijvoorbeeld van Zoutelande, Vlissingen met zijn boulevard, Dishoek en de Zeeuwse hoofdstad Middelburg? En dan is er natuurlijk nog Domburg. Dit kustdorp was vanwege zijn strategische ligging aan de Noordzee vroeger een belangrijke handelsplaats. Dit is dus zeker een bezoekje waard wanneer je in een vakantiehuis op Walcheren verblijft!

Een dagje winkelen of sightseeën is natuurlijk altijd een goed idee. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Bunkermuseum in Zoutelande. Of ga eens langs bij de abdijtoren in Middelburg. Als je daar dan toch bent kun je het meteen combineren met een bezoekje aan het Zeeuws Musem. Ook een dagje Mini Mundi mag zeker niet ontbreken. Dit is een kinderpark met kleine replica’s van historische bouwwerken. Je vindt er ook diverse attracties en een overdekte speeltuin. Ben jij dus met het gezin of met de familie in Walcheren? Dan is Mini Mundi dus zeker een aanrader!

Het Zeeuwse klimaat

Als we het hebben over het weer dan zul je waarschijnlijk wel weten hoe dat zit in Nederland. Maar wist je dat wij beschikken over een gematigd zeeklimaat? Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Ook in Walcheren is dit dus niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om Zeeland te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.