Vakantiehuis Zeeland 8 personen

Vakantiehuis Zeeland 8 personen

Lees meer over Vakantiehuis Zeeland 8 personen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis Zeeland 8 personen

Wil je met een gezelschap van 8 personen op vakantie naar Zeeland? Dan zit je hier helemaal goed! Als je met een groep van 8 personen op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk wel een geschikt vakantiehuisje vinden waar iedereen een heerlijke vakantie kan beleven. In Zeeland kun je heerlijk met z’n allen aan het water verblijven. De langgerekte kustlijn met zijn vele zeearmen maken het voor veel vakantiegangers een favoriete vakantiebestemming. In Zeeland kun je prima hele dagen op het strand doorbrengen, maar de provincie biedt nog zoveel meer!

Ontdek de prachtige natuur van Zeeland

Zeeland bestaat uit zes verschillende schiereilanden, dit zijn Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Tholen, Walcheren, Schouwen-Duiveland en Sint Philipsland. Ook de regio Zeeuws-Vlaanderen hoort bij Zeeland, deze regio grenst aan België. Elke streek kent zijn eigen dialect, omdat de schiereilanden vroeger geïsoleerd waren. Water speelt een erg grote rol in Zeeland! Bijna de gehele provincie ligt op of onder zeeniveau. Alleen de duinstreek ligt hoger. Zeeland telt een aantal prachtige natuurgebieden waar je tijdens de vakantie eventjes tot rust kunt komen. Bezoek bijvoorbeeld Het Zwin, wat aan de Noordzee ligt. Tijdens een bezoek aan dit gebied geniet je van een afwisselend landschap van polders, duinen en kreken. Het hele jaar door zijn hier verschillende vogelsoorten aanwezig, het gebied is dus ook erg leuk voor de vogelliefhebbers!

Omdat de provincie voor een groot deel uit water bestaat, vindt het dierenleven ook voornamelijk plaats onder water. De Oosterschelde, de Grevelingen en andere waterpartijen vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren. Er leven hier krabben, oesters, garnalen, kreeften en vele andere soorten vissen. Dieren die vooral behoefte hebben aan rustig water, bijvoorbeeld de verschillende steurgarnalen, zijn te vinden in de Grevelingen. Hier is namelijk geen sprake van eb en vloed bewegingen. Het onderwaterleven in de Oosterschelde is interessanter. Op sommige plekken is het onderwaterleven overweldigend vanwege de aanvoer van plankton. Vissen zoals zeebaars, kabeljauw en de dodemansduim leven vooral in het westelijke gedeelte, dat het dichts bij de Noordzee ligt. Op rustigere plekken kun je op de zandbodem platvissen en kokerwormen tegenkomen.

Trek er op uit in de omgeving

In Zeeland is veel water en kust aanwezig, hierdoor kun je dus uitstekend hele dagen op het strand doorbrengen om hier te wandelen, zonnen of recreëren met kinderen. Er is voor iedereen wel een geschikt strand te vinden, stranden zijn namelijk ingedeeld in drie verschillende categorieën. Deze categorieën zijn watersport, familie en natuur. Maar er valt nog veel meer te beleven! Bezoek bijvoorbeeld de Deltawerken. Ben je op vakantie met kinderen, dan is het Deltapark Neeltje Jans erg leuk. Hier kun je van alles leren over het Zeeuwse landschap. Wil je graag actief bezig zijn, dan kun je een mountainbike tocht maken door een van de vele boswachterijen. Op sommige plekken kun je ook een duik- of snorkelexcursie maken. Ook kun je in Zeeland prima gaan vissen. Met een beetje geluk kun je vanaf het water bruinvissen en zeehonden spotten. Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes in Zeeland verzameld die geschikt zijn voor 8 personen.