Vakantiehuis Zuid Frankrijk aan zee

Vakantiehuis Zuid Frankrijk aan zee

Lees meer over Vakantiehuis Zuid Frankrijk aan zee
Lees meer over:

Vakantiehuis Zuid-Frankrijk aan zee

Als je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming aan zee, denk dan eens aan Zuid-Frankrijk. Deze Franse regio is erg populair en dat heeft zo zijn redenen! Je vindt hier de Pyreneeën en de stranden van de Côte d’Azur. Ieder reisgezelschap zal zich hier prima kunnen vermaken. En wat is er nou beter dan een vakantiehuisje aan zee! Wordt ’s ochtends wakker met het ruisen van de zee op de achtergrond en ga na een lange dag wandelen nog even naar het strand om van de zon te genieten.

De prachtige natuur

De Côte d’Azur is de ideale vakantiebestemming voor de zon-, zee- en strandliefhebbers. Je kunt hier eindeloos genieten van de rotsachtige kustlijnen en de heldere zee. Tijdens het hoogseizoen kun je hier heerlijk vertoeven op de stranden, met af en toe een frisse zeewind door de haren. Maar buiten het hoogseizoen is het heerlijk om de natuur te verkennen, de temperaturen zijn dan net wat lager wat het aangenamer maakt om actief te zijn in de natuur. Iets verder naar het westen vind je de Zuidkust van Frankrijk. Tussen Marseille en Cassis vind je de zogenaamde Calenques. Dit zijn kreken die omringd worden door kalkstenen rotswanden. Daarnaast bevindt zich hier ook het gebied van Camargue. Als natuurliefhebber is deze plek een echte aanrader! Je kunt hier prachtige meren, lagunes en zoutvlakten bewonderen. In het moerasgebied kun je verschillende wilde dieren spotten. Zo kun je tijdens een wandelingen witte paarden, stieren en zelfs flamingo’s tegenkomen! Het is hier ook een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers kunnen hier onder andere oeverlopers, blauwe reigers, wilde eenden en de zilverreiger spotten.

In Zuid-Frankrijk kun je ook de Pyreneeën vinden. Ga je hier naartoe, dan zal je omringt worden door vele verschillende rotsplanten en andere bloemen en planten zoals irissen, orchideeën, lelies, gentianen en schubwortels. Tijdens een wandeling hier kun je met een beetje geluk reeën, wilde zwijnen, dassen en vossen tegenkomen. In de hoger gelegen gebieden leven gieren, gemzen, marmotten en steenbokken. En in de wateren vind je onder andere de Pyreneese beeksalamander, de waterspreeuw en de regenboogforel. Hou dus vooral je ogen goed open tijdens een bezoek aan dit gebied.

De leukste activiteiten

Ook al kies je ervoor om aan zee te verblijven, dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere dingen kunt gaan doen. Verblijf je in het gebied de Camargue, breng dan een bezoek aan de lagunes van Salin de Giraud, een gebied waar vroeger zout geproduceerd wordt. In de Camargue kun je ook heerlijk wandelen, paardrijden, vogels spotten of ga voor een rondvaart. Erg leuk is om een fietstocht te maken langs roze zoutmeren en om flamingo’s te spotten! Of breng een bezoek aan Vercors. Dit gebied is erg geliefd bij wandelaars en bergbeklimmers. Dit gebied heeft voor ieder wat wils, of je nu een indrukwekkende wandeling wilt maken, of juist wilt genieten van de rust!

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes aan zee in Zuid-Frankrijk voor jou verzameld!