Vakantiehuis Zuid Frankrijk met zwembad

Vakantiehuis Zuid Frankrijk met zwembad

Lees meer over Vakantiehuis Zuid Frankrijk met zwembad
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis Zuid-Frankrijk met zwembad

Zuid-Frankrijk is de ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van het prachtige weer wilt genieten. Tijdens elk seizoen kun je hier namelijk heerlijk vertoeven. Ga jij in het hoogseizoen op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Denk dan eens aan een vakantiehuisje met zwembad. Maar ook tijdens het voor- en najaar kan een verblijf in een vakantiehuisje met zwembad heerlijk zijn! ’s Ochtens kun je heerlijk een paar baantjes trekken en wanneer je terugkomt na een dagje weg is het natuurlijk ook heerlijk om nog even aan het zwembad te liggen. Ook voor kinderen is het heerlijk om in een huisje met zwembad te verblijven!

Natuur in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk bestaat uit meerdere gebieden die erg van elkaar verschillen. Hierdoor verschilt ook de flora en fauna in elk gebied van elkaar. In de Pyreneeën vind je bijvoorbeeld veel rotsplanten en tijdens een wandeling kun je jezelf omringen met irissen, orchideeën, lelies, gentianen en paarse schubwortels. Ook leven hier een aantal bijzondere dieren zoals de lammergier, de Pyreneese desman, de genetkat en de bruine beer. Daarnaast leven in het beboste gebied wilde zwijnen, reeën, dassen, vossen en kleinere zoogdieren. In het water leven onder andere de Pyreneese beeksalamander, de regenboogforel en de waterspreeuw. Ben je hoger in het berggebied, dan kun je gieren, gemzen, marmotten en steenbokken tegenkomen. Ook kun je tijdens een wandeling in de Pyreneeën verschillende soorten vlinders, libellen, kevers, hagedissen en salamanders ontdekken.

Ook de Provence is een mooie regio in Zuid-Frankrijk! Hier liggen drie regionale natuurparken en drie nationale parken. Ook buiten deze parken is er genoeg moois te ontdekken, rechtstreeks vanuit jouw vakantiehuisje. De Provence laat zien hoe gevarieerd het landschap in Zuid-Frankrijk kan zijn. Het heeft zoveel verschillende landschappen dat het veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber. Deze streek heeft ook een rijke geschiedenis waar je kennis mee kunt maken en vanuit jouw huisje zal je al snel olijfbomen en heerlijk geurende paarse lavendelvelden tegenkomen. Ook de Languedoc-Roussillon, de Cevennen en de Ardèche zijn streken vol met afwisseling. En de Côte d’Azur is natuurlijk heerlijk voor iedereen die van de zee wil genieten!

Ga heerlijk wandelen of fietsen in de prachtige natuur

Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje met zwembad, kun je natuurlijk de hele dag aan het zwembad liggen, maar daarnaast zijn er genoeg andere dingen te doen in Zuid-Frankrijk. Ga heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de Camargue, en zie of je hier flamingo’s kunt spotten! Ook de Gorges du Verdon is erg leuk om te bezoeken. Dit is een indrukwekkende Canyon waar je onder andere kunt kajakken, wandelen en mountainbiken. Reis je hier naartoe met de auto, vergeet dan zeker niet om regelmatig te stoppen om te genieten van de schitterende vergezichten over de kloof. Waar in Zuid-Frankrijk je ook verblijft, er is altijd wel een prachtige wandel- of fietsroute in de buurt van jouw vakantiehuisje. En wanneer je aan het einde van de dag weer terugkomt, kun je natuurlijk heerlijk bijkomen aan het zwembad!

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes met zwembad in Zuid-Frankrijk!