Vakantiehuisje Noord-Italië

Italië is van de bovenkant tot de onderkant van de laars prachtig en kent een diversiteit aan natuur. Wanneer je vanuit de 15 kilometer lange Gotthard tunnel via Zwitserland het land binnenrijdt, kom je meteen in een imposant landschap terecht. Boek een vakantiehuisje in Noord-Italië en ontdek het grootse entree dat het land te bieden heeft.

Lees meer over Vakantiehuisje Noord-Italië
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuisje Noord-Italië

Italië is van de bovenkant tot de onderkant van de laars prachtig en kent een diversiteit aan natuur. Wanneer je vanuit de 15 kilometer lange Gotthard tunnel via Zwitserland het land binnenrijdt, kom je meteen in een imposant landschap terecht. Boek een vakantiehuisje in Noord-Italië en ontdek het grootse entree dat het land te bieden heeft.

Natuurgebieden in Noord-Italië

In het noorden beleef je met de Dolomieten meteen een grande entree tot de laars van Europa. Dankzij de hoge granieten bergtoppen, kilometers verre uitzichten, groene alpenweides en kraakheldere bergmeren is dit het hele jaar door een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen en zo op een actieve manier de bergketen verkennen. Daarnaast komen er in het winterseizoen veel wintersporters op dit gebied af en is het wanneer de temperatuur onder het vriespunt raakt een populaire skibestemming. Een ander berggebied in het noorden van Italië, weliswaar iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi, is de Valle d’Aosta. Je kunt er eindeloos wandelen en tot aan de voet van de bekende Matterhorn genieten van prachtige uitzichten. De Alpen bij Turijn zijn goed te ontdekken via de vele wandel- en fietspaden die zijn aangelegd langs de hoogtepunten van deze regio. Het is één van DE regio’s om te ontsnappen aan chaotische stadsdrukte, want met 12 beschermde gebieden over 4100 hectaren vind je er voornamelijk prachtige natuur over glooiende heuvels, bergtoppen en sfeervolle valleien. Iets ter zuiden daarvan vind je in Piemonte het eerste nationaal erkende park van Italië: Parco Nazionale Gran Paradiso. Deze regio’s zijn dankzij lage valleien en uitschieters van bergtoppen erg variërend qua natuur en met een dag wandelen wisselen diverse landschappen zich dan ook af: van een gletsjer tot wouden en van Alpengraslanden tot rotsachtige stukken. Door een vakantiehuisje op deze plek te boeken, waan je je in een paradijs van rust, ruimte en groene vergezichten. In het noord-westen van Italië vind je met Cinque de Terre en Ligurië een prachtig gebied aan de kust van het land. Het staat bekend om de ruige bergen gecombineerd met kleurrijke huisjes tegen de ruwe rotswanden. Een mooi gebied om te verkennen en de plek bij uitstek voor een roadtrip langs sfeervolle Italiaanse dorpjes, uitgestrekte kustlijnen en ruwe berglandschappen.

Meren in Italië

Italië staat bekend om zijn kraakheldere berg meren die een bekend decor vormen bij een aantal grote Hollywood films. Bekende meren in Italië liggen in het noorden van het land en zijn ook erg populair bij natuurliefhebbers. Het Como meer en Lago Maggiore zijn prachtig om in te zwemmen, overheen te varen of eindeloos omheen te wandelen. Geniet van de vergezichten en pik de onontdekte plekjes eruit die nog niet overspoeld zijn door toeristen. Doordat het land aan de noordkant grenst aan de vier landen Frankrijk, Kroatië, Oostenrijk en Zwitserland is het Italiaans in de regio vaak een mengelmoes aan dialecten én spreken veel inwoners meerdere talen. De provincie Cuneo in het noorden van de regio staat dankzij haar vele meren en de gelijknamige rivier bekend als “de Po van de meren”. De Po rivier speelt overigens een belangrijke rol van de ontwikkeling van flora en fauna in de regio. Dankzij de maar liefst duizend plantensoorten en ruim driehonderd dieren, waaronder heel wat vogels die aan en rond het gebied gevestigd zijn.

Vakantiehuisje in Noord-Italië

Ben jij om en wil jij een vakantiehuisje in Noord-Italië boeken? Doen! Met een vakantiehuis middenin de natuur dompel jij je onder in het beste dat de dolce vita te bieden heeft. De accommodaties in deze selectie staan op unieke locaties in de noordelijke streek van het land. Ze zijn omgeven door groen en staan niet op massale vakantieparken. Daardoor geniet jij ook in je tijdelijke huis van rust, ruimte en een flinke dosis natuur.