Lees meer over:

Vakantiehuisje Pinksteren

Het is heerlijk om er met Pinksteren even tussenuit te gaan! Vaak valt Pinksteren in juni, wat een fijne maand is om op vakantie gaan. Het is dan namelijk vaak nog net niet te warm in Europa. Ook is het een heerlijke break die je misschien wel goed kunt gebruiken voor de zomervakantie. Maar ook als je niet afhankelijk bent van schoolvakanties is het heerlijk om er met Pinksteren even tussenuit te gaan. Heb je maar een paar dagen vrij, dan kun je met Pinksteren ook ideaal in eigen land blijven, of verblijf net over de grens in België of Duitsland.

Geniet van de natuur in eigen land, of ga de grens over

Tijdens Pinksteren kun je overal in Europa wel terecht voor een prachtige vakantie! Maar als je niet te ver wilt reizen, dan kun je ook prima in eigen land blijven. Ook Nederland heeft namelijk genoeg mooie plekjes waar je van de natuur kunt genieten. Ons eigen land kent veel gevarieerde landschappen. Er zijn lange kuststroken met zandstranden en duinpannen, rivierlandschappen, polderlandschappen, het Limburgse heuvellandschap en verschillende grote en kleine bosgebieden. De flora en fauna van Nederland is ook erg gevarieerd. Je vindt hier bomen zoals de kastanje, wilg, eik, sparren, de grove den en lariks. Ook zijn er veel mooie wilde bloemen en planten te vinden. In de Achterhoek vind je bijvoorbeeld de klaproos en vlas. In Nederland komen ruim 600 soorten broed- en trekvogels, 2000 vlinder soorten, tientallen soorten vissen en 50 soorten zoogdieren voor. Dieren die je op het land tegen kunt komen zijn wilde zijnen, reeën, edelherten, dassen, bevers, vossen en otters. In de kustgebieden kun je bruinvissen en zeehonden spotten.

Heb je tijdens Pinksteren iets langer de tijd om op vakantie te gaan, dan kun je natuurlijk ook prima de grens over. Verblijf bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen. Hier hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn verschillende outdoor activiteiten om te ondernemen, maar wil je het rustiger aan doen dan kun je ook prima wandelen, fietsen of op bezoek gaan bij een van de vele thermen. Trek je er op uit in de Ardennen dan zal je telkens weer verrast worden door de prachtige natuur!

Er valt overal wel iets te doen tijdens Pinksteren

Pinksteren valt vaak in de perfecte periode om er op uit te gaan. Waar het in de zomer vaak te warm is voor sommige dingen, is het in de Pinkstervakantie vaak lekker weer voor. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lange wandel- of fietstocht, het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden of het bezoeken van een museum of dierentuin. Verblijf je dicht bij het water dan zijn er voor het hele gezin activiteiten waarbij je actief bezig kunt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gaan zeilen, suppen, duiken, surfen of kanovaren. Ben je een wandelliefhebber dan zit je in een natuurhuisje ook altijd goed. Vanuit onze vakantiehuisjes is een mooie wandelroute nooit ver weg.

Bekijk op deze pagina alle beschikbare huisjes tijdens Pinksteren.