Lees meer over:

Vakantiehuisje zomervakantie

De zomervakantie is de meest populaire tijd van het jaar om op vakantie te gaan. De scholen zijn wekenlang gesloten, de bouwvak is begonnen en veel werknemers hebben de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Waar je ook besluit naar toe te gaan, je zal het ongetwijfeld naar je zin hebben. Tijdens de zomervakantie kun je natuurlijk prima in Nederland blijven. Vaak hebben we hier ook warme zomerdagen, en er zijn ongetwijfeld nog plekken waar je nog niet eerder geweest bent. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Ook in andere landen is meer dan genoeg te beleven!

Breng je de zomer door in eigen land, of in het buitenland?

Tijdens de zomervakantie hoef je natuurlijk het land niet uit. De mogelijkheden voor een vakantie in de Nederlandse natuur zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantiehuisje dichtbij een nationaal park? Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is bijvoorbeeld een prachtig nationaal park waarbij het lijkt alsof je je in de Sahara bevindt. Je vindt hier prachtige bossen en mooie witte duinen. Ook de Waddeneilanden zijn een erg mooie bestemming tijdens de zomervakantie. Hier kun je genieten van diverse flora en fauna, pure natuur en strand. Doordat je hier omringt wordt door water vind je hier vele dieren en planten, waaronder lepelaars, wadslakken, mosselen, zeedonderpadden en zeehonden.

Ook Frankrijk en Spanje zijn prachtige bestemmingen voor tijdens de zomervakantie. Elke regio in Frankrijk heeft iets unieks te bieden en waar je ook verblijft, er is altijd een mooi natuurpark in de buurt. Het vaste land van Spanje heeft ook veel te bieden, maar Spanje kent ook een aantal prachtige eilanden. De Spaanse eilanden de Balearen bestaan uit Formentera, Menorca, Mallorca en Ibiza. De zee is nooit ver weg wanneer je op een van deze eilanden verblijft! Een iets minder bekende bestemming om tijdens de zomer naartoe te gaan is Kroatië. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in dit prachtige land kun je genieten van al het mooie dat het land te bieden heeft. Er zijn een aantal prachtige natuurparken die nog redelijk onontdekt zijn. Ook heeft het land een lange kustlijn, waardoor je ook hier van het water kunt genieten!

De leukste activiteiten tijdens de zomer

Tijdens de zomervakantie is er genoeg te beleven. Met een natuurhuisje verblijf je midden in de natuur. Maak heerlijke wandelingen en prachtige fietstochten door een van de natuurgebieden die ongetwijfeld in de buurt van jouw vakantiehuisje liggen. Ook wanneer je graag actief bezig bent tijdens de vakantie zijn er genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld ergens mountainbiken of paardrijden. Verblijf je in de buurt van een rivier dan zijn er vaak mogelijkheden om een kajak te huren en de rivier af te varen. Ook kanoën en raften zijn vaak een van de mogelijkheden wanneer de rivier hiervoor geschikt is. Tijdens de zomer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker veel tijd op het strand door te brengen. Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die beschikbaar zijn tijdens de zomervakantie!