Vakantiehuizen Midden-Jutland

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Vakantiehuizen Midden-Jutland

Het middelste deel van Denemarken wordt gevormd door de regio Midden-Jutland, ofwel ''Midtjylland''. De regio ligt in het midden van Jutland, het grootste schiereiland van Denemarken. Omdat je de vakantiehuizen in Midden-Jutland over het vasteland kunt bereiken, is het een prima bestemming om met er vanuit Nederland met de auto naar toe te rijden. Vanaf Noord-Nederland doe je hier zo'n zeven uur over. De hoofdstad van Midden-Jutland is Viborg, maar de grootste en meest bekende stad van de regio is Aarhus. Deze stad werd gesticht in het vroegere Vikingtijdperk.

Flora en fauna

In heel Midden-Jutland, maar vooral in het centrale en noordelijke deel, vind je tientallen meren, variërend van groot naar klein. Het landschap is er heuvelachtig en bosrijk. Het zuidelijke deel van Midden-Jutland is wat vlakker dan de rest van de regio. Je vindt er akkerlanden en naaldbossen. In het uiterste oosten van de regio ligt Nationaal Park Mols Bjerge, een 180 km² groot park met bos, heides, meren, kustlijnen en graslanden. De regio is grotendeels gevormd tijdens de laatste ijstijd en vormt het leefgebied van verschillende diersoorten, zoals insecten, vlinders, hagedissen, slangen. Veel voorkomende florasoorten zijn de strobloem en rode pekanjer.

Activiteiten

Een vakantiehuis in Midden-Jutland is een perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van outdoor sporten. De actieve vakantieganger kan er kanoën, zwemmen, wandelen, mountainbiken en fietsen. Veel vakantiegangers weten het merengebied bij Silkeborg en Skanderborg te vinden wanneer zij willen vissen. Ook in de rivier Gudenå kan urenlang gevist worden. Vergeet niet om een visakte te regelen! De stad Aarhus is een prima bestemming voor een gezellig dagje uit. Je kunt er een bezoek brengen aan Den Gamle By, ''De Oude Stad'', een groot openluchtmuseum waar je gebouwen uit de Deense geschiedenis kunt bewonderen. Ook is het vanuit Aarhus mogelijk om de boot te pakken richting Seeland, het Deense eiland waarop ook de hoofdstad Kopenhagen gelegen is.

Meer informatie?

Op onze website vind je natuurhuisjes in Midden-Jutland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen