Vakantiehuizen Allier

Natuur in Allier

Lees meer over vakantiehuizen in Allier

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Allier huren? Bekijk hier een prachtig geselecteerd aanbod van landelijke vakantiewoningen in Allier. De vakantiehuisjes in Allier op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideaal gelegen voor een heerlijke vakantie in rust, ruimte en natuur. Allier is een departement gelegen in het midden van Frankrijk, in de regio Auvergne.

Allier is vernoemd naar de gelijknamige rivier die dit departement stroomt. Het departement heeft ruim 350.000 inwoners. Moulins is de hoofdplaats van Allier. Het is een klein stadje met 20.000 inwoners. Het stadje heeft een prachtig oud-centrum dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Moulins is gelegen aan de “Allier”rivier. Naast Moulins zijn er nog twee arrondissementen gelegen in Allier. Montluçon en Vichy zijn de andere arrondissementen die tot het departement Allier behoren. Wil jij graag eens op vakantie in Moulins, Montluçon of Vichy? Boek dan eens een leuk vakantiehuis in Allier en ga dit leuke departement zelf eens verkennen.

Natuur in Allier

Het landschap in Allier is heerlijk gevarieerd. Naast de prachtige bergen van de Bourbonnais zijn er ook mooie glooiende heuvels met prachtige oude bossen te vinden in Allier. Het natuurgebied “het dal van Allier” is een goede plek om bijvoorbeeld bijeneters waar te nemen. Ook koereigers zijn te vinden in de omgeving van dit leuke natuurgebied. Verder kun je er overal in de regio de rode wouw voorbij zien suizen. Deze prachtige roofvogel is gemakkelijk te herkennen door zijn diepgevorkte staart. Wil jij zelf eens de natuur van Allier gaan bekijken? Huur dan eens een vakantiehuis in de Bourbonnais of misschien ga jij liever op vakantie nabij het prachtige natuurgebied “Het dal van Allier”. Bekijk hier het aanbod van mooie landelijke vakantiehuizen in Allier, die ideaal gelegen zijn voor jouw vakantie vol natuur.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens ons aanbod van vakantiehuizen in andere departementen in Auvergne. Ook raden we je aan om eens advies te vragen aan één van onze medewerkers. Zij helpen je graag met je zoektocht naar een geschikte accommodatie in Allier.