Vakantiehuizen Haute Loire

Vulkanische gebieden van Haute-Loire

Lees meer over vakantiehuizen in Haute Loire

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in ten zuid-oosten van het centrum van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Haute-Loire heeft een oppervlakte van 4977 km2 en er wonen ruim 228.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Haute-Loire? Haute-Loire is gelegen op een middelhoog plateau (500 tot 1000 meter boven de zeespiegel). In het westen kun je genieten in een vakantiehuisje in een klein paradijsje in de natuur. Dit gebied trekt vele vissers en liefhebbers van pittoreske dorpjes die gebouwd zijn tegen de hoge, bosrijke heuvels.

Vulkanische gebieden van Haute-Loire

In het zuidoosten van Haute-Loire vind je het vulkaangebied van Frankrijk. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een prachtig wandelgebied? Breng een bezoek aan de Auvergne. Het is in dit gebied waar de rivier de Loire en de Allier ontspringen. Het gebied verleent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen en mensen die de rust opzoeken. Via een boemeltreintje kun je een tocht maken door de onherbergzame gebieden van de Gorges de l'Allier. Vertrek vanuit jouw vakantiehuisje voor een wandeling door kloven, over bruggen en langs hoge kliffen. In een van de vele vakantiehuisjes via Natuurhuisje.nl kun je altijd een mooi en rustig plekje vinden in dit gedeelte van Haute-Loire.

Cultuurhistorie in Haute-Loire

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de mooie natuur van Haute-Loire? Midden tussen de steile, diepe engten van de rivier de Loire, in het dal van een rotsachtig voorgebergte staat het kasteel Arlempdes. Deze plek straalt de geschiedenis van vroeger uit. Bezoek vanuit jouw gite de stad waar dit kasteel staat. Breng een bezoek aan het centrum waar de Romaanse kerk uit de 11e eeuw staat, waar je de overblijfselen van de vestingmuren kunt bewonderen en waar je een prachtig stenen kruis uit de 15e eeuw kunt vinden. Breng ook een bezoek aan de hoofdstad van Haute-Loire, namelijk Le Puy-en-Velay. Hier kun je het meest ongewone stadsbeeld van Frankrijk vinden. Op de vulkaantoppen in de stad zijn allemaal markante gebouwen gebouwd, die zeker een bezoek waard zijn. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan het beklimbare Madonnabeeld dat op een 755 meter hoge rots staat.

Genite in Le Puy-en-Velay van de mooie uitzichten vanaf de vele vulkanische toppen. Op deze ruwe rotsen zijn vele prachtige religieuze monumenten te vinden. Met een vakantiehuis in Haute-Loire zul je overal bijzondere natuur, cultuur, geschiedenis en monumenten vinden.