Vakantiehuizen Puy de Dôme

Regionaal Natuurpark Livradois-Forez

Lees meer over vakantiehuizen in Puy de Dôme

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen ten zuiden van het centrum van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Puy-de-Dôme heeft een oppervlakte van 7970 km2 en er wonen ruim 643.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Puy-de-Dôme? Geniet in het noorden van Puy-de-Dôme in vakantiehuisjes in de Combrailles met licht glooiende en schilderachtige bergengtes. Of geniet in het zuiden van Puy-de-Dôme in een vakantiehuis in de vallei van de Allier.

Regionaal Natuurpark Livradois-Forez

Gelegen in het zuiden van Puy-de-Dôme is het regionaal natuurpark Livradois-Forez. Dit beslaat heeft een oppervlakte van bijna 322.000 hectare en de streek rondom het park staat bekend om zijn kazen en schaapkooien. Dit uitgestrekte natuurgebied is rijk aan biodiversiteit en heeft een grote verscheidenheid aan landschappen in Puy-de-Dôme. Hiermee is het uitermate geliefd bij natuurliefhebbers, wandelaars en wielrenners. Vertrek vanuit jouw vakantiehuis voor een wandeling door het park en geniet van de mooie flora en fauna die je hier kunt tegenkomen. Denk hierbij de dieren die je in de beukenbossen in dit park kunt vinden, zoals de boommarter, de steenmarter, de bunzing, de hermelijn en de das. Rondom dit park zijn genoeg gites te vinden die aan jouw wensen zullen voldoen. Klim bijvoorbeeld naar de bergpas van Le Béal op 1390 meter boven de zeespiegel en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving.

De Meander van Queuille

In het noorden van Puy-de-Dôme vind je een uniek natuurgebied, wat vele fotografen naar dit gebied toe trekt. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in een bijzondere omgeving van Puy-de-Dôme? Breng een bezoek aan de Meander van Queuille, waar je kunt genieten van een groene omgeving en waar de rivier de Sioule een prachtige lus (meander) door het landschap maakt. Vanaf het uitzichtpunt bij het dorp Queuille heb je een prachtig uitzicht over dit bijzondere stukje natuurschoon.

De hoogste top van het Centraal Massief

Gelegen in Puy-de-Dôme is de hoogste top van het Centraal Massief. Wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuis in een bergachtig gebied, dan is dit gedeelte van Puy-de-Dôme zeker een aanrader. Via een kabellift en een weg van 864 trappen, kun je in de zomer een bezoek brengen dan het hoogste punt, dat op 1886 meter boven de zeespiegel ligt. Geniet op de top van het prachtige uitzicht over de landschappen van Puy-de-Dôme. In de winter kun je hier bij uitstek verblijven in een van de vakantiehuizen voor een ski-vakantie in de bergen.