Vakantiehuizen Nièvre

Landschappen van Nièvre

Lees meer over vakantiehuizen in Nièvre
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het hart van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Nièvre en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Nièvre heeft een oppervlakte van 6817 km2 en er wonen ongeveer 230.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Nièvre? Nièvre is een bosrijk gebied met 215.000 hectare aan woud. Geniet in een van de vakantiehuizen in Nièvre van de vele bossen die hier te vinden zijn, evenals de meer dan 1600 hectare aan meren en vijvers. Vertrek vanuit je vakantiehuisje voor een tocht op de 195 kilometer aan bevaarbare rivieren.

Landschappen van Nièvre

Nièvre heeft vakantiehuizen in vele verschillende landschappen te bieden. Breng een bezoek aan het bosrijke en vochtige Val du Nivernais met de dalen van de rivieren de Allier en de Loire. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in deze regio kun je genieten van de vele beboste heuvels. In de streek van Bazois kun je genieten in vakantiehuisjes van de vele weiden op de kleibodems. Tot slot kun je hier ook het massief van Morvan vinden, wat onderdeel uitmaakt van het Centraal Massief. overal in Nièvre kom je een wisselend landschap tegen waardoor je altijd wel een vakantiehuis kunt vinden in een omgeving die aan jouw wensen voldoet.

Regionaal Natuurpark Le Morvan

Gelegen in 4 departementen in Bourgondië is het regionale natuurpark Le Morvan. Verblijf in een vakantiehuisje in dit bosrijke gebied van Nièvre en geniet van de vele dieren die dit park rijk is. Tijdens een wandeling kun je genieten van wilde zwijnen en reeën en de zwarte ooievaar. Op zoek naar meer verkoeling? In dit natuurpark liggen verschillende stuwmeren, die naast de belangrijke rol voor het ecosysteem, ook voor verkoeling zorgt tijdens warme zomerdagen. Bezoek tijdens een wandeling door dit park de waterval van Gouloux, het dal van la Cure, het bos van Breuil-Chenue, de bergengten van Narvau of klim naar de toppen van de Morvan. Rondom dit bijzondere park in Nièvre zijn tal van vakantiehuizen te vinden waar je een prachtige vakantie kunt beleven.

Het stuwmeer Les Settons

Dit in de 19e eeuw aangelegde stuwmeer beslaat een oppervlakte van 367 hectare. Bijzonder is dat het grote meer is omgeven door een unieke stenen dijk. Geniet in de zomer aan de oevers van dit meer of maak een wandeling door de bossen van dennenbomen en lariksen. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Nièvre? Breng een bezoek aan dit stuwmeer en geniet van de vele activiteiten die dit meer te bieden heeft, zoals zeilen, varen, paardrijden, vissen, surfen, kanoën, waterskiën, waterfietsen, zwemmen of wandelroutes.