Vakantiehuizen Aveyron

Het departement Aveyron is gelegen in het zuiden van het centraal massief (regio Midi-Pyrénées) van Frankrijk. Het is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt, namelijk de Aveyron en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Naast de rivier de Aveyron stroomt door dit departement ook de rivier de Tarn en de Lot. Aveyron heeft een oppervlakte van 8735 km2 , er wonen ruim 280.000 inwoners en tussen de vakantiehuisjes die hier te vinden zijn zit voor ieder wat wils. In Aveyron zijn ontelbare wandelpaden en wegen te vinden, waardoor er een grote kans is dat je ook bij jouw vakantiehuisje een mooi wandelpad kunt vinden om van de omgeving te genieten.

Lees meer over vakantiehuizen in Aveyron

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement gelegen in het zuiden van het centraal massief (regio Midi-Pyrénées) van Frankrijk is genoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt, namelijk de Aveyron en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Naast de rivier de Aveyron stroomt door dit departement ook de rivier de Tarn en de Lot. Aveyron heeft een oppervlakte van 8735 km2 , er wonen ruim 280.000 inwoners en tussen de vakantiehuisjes die hier te vinden zijn zit voor ieder wat wils. In Aveyron zijn ontelbare wandelpaden en wegen te vinden, waardoor er een grote kans is dat je ook bij jouw vakantiehuisje een mooi wandelpad kunt vinden om van de omgeving te genieten.

Natuurpark Les Grands Causses

Gelegen in Aveyron is het natuurpark Les Grands Causses. In de omgeving kan men vele mooie gites tegenkomen van waaruit je een bezoek aan dit park kan brengen. Bent je op zoek naar een heide landschap, gazonnen en rotsformaties, dan is Aveyron een goede plaats om te bezoeken. Het park beslaat bijna éénderde van Aveyron, waardoor je nooit ver vanuit je vakantiehuis hoeft te reizen om een bezoek te brengen aan dit mooie landschap.

Meer van Pareloup

In Aveyron kan men vele vakantiehuizen vinden rondom het meer van Pareloup. Dit immens grote meer is gelegen tussen Millau en Rodez. Vanuit een van de vakantiehuisjes bij dit meer vertrek je zo voor een prachtige wandeling over de heuvels, door de bossen en de groene weilanden. Daarnaast kan men hier ook genieten van de zon en het water op een van de vele stranden rondom dit meer. Ben je op zoek naar activiteiten op en rondom het water? Die volop aanwezig in Aveyron, zoals onder andere kanoën, windsurfen, waterfietsen en nog veel meer. Het meer staat daarnaast bekend om haar visrijke wateren, waar men onder andere kan vissen naar snoek, forel, baars, snoekbaars en voorn.

De grotten van roquefort

De bekendste grotten in Aveyron zijn de grotten van roquefort waar de beroemde gelijknamige kaas ligt te rijpen. Bezoekers die een vakantiehuis in de Aveyron hebben worden dan ook zeker aangeraden een bezoek te brengen aan deze grotten. Dit ondergrondse doolhof waar alle kaas ligt te rijpen is ontstaan na het ineenstorten van de berg de Combalou. Deze grotten worden geventileerd door ‘fleurines’, wat natuurlijke scheuren zijn in de rotswanden. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Aveyron? Breng dan zeker een bezoek aan de grotten van roquefort en geniet van de heerlijke kaas die in deze grotten ligt te rijpen.