Vakantiehuizen Gers

Valence-sur-Baïse

Lees meer over vakantiehuizen in Gers

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Gers en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Gers heeft een oppervlakte van 6257 km2 en er wonen ruim 190.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Gers? Gers wordt vaak genoemd als een van de dunst bevolkt en meest landelijke gebieden van West-Europa. Bij verblijf in een van de vakantiehuisjes in Gers zul je genieten van een rustige vakantie in een bijzondere omgeving.
Klimaat en landschappen in Gers

Wil je een vakantiehuis in een zonnig gebied? Het departement Gers registreert de meeste zonnige dagen van Frankrijk. De stad Auch in Gers is samen met Toulouse en Millau een van de warmste steden van Frankrijk, met vaak meer dan 300 dagen zon per jaar. De zomers zijn hier dan ook zeer warm, met vaak temperaturen boven de 40 graden Celsius.
Wil je genieten van heuvels en valleien die bekekt zijn met wijngaarden, akkers en bossen? Boek je vakantie in een van de vakantiehuizen in Gers. Naast de mooie natuur in Gers kun je hier ook genieten van de vele rivieren die door het departement stromen, zoals de Baïse, de Save, de Gimone en de Adour. Je kan hier ook monumenten vinden die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, zoals de kathedraal van Auch, de brug van Artigues en de kapittelkerk van La Romieu. Al deze monumenten zijn onderdeel van de weg naar Santiago de Compostela. Kortom, geniet in een vakantiehuis in Gers van alle diversiteit die het departement te bieden heeft.

Valence-sur-Baïse

Gelegen in het zuid-westen van Gers is Valence-sur-Baïse. Hier kun je de 'Abbaye de Flaran' vinden, die is gebouwd volgende de regels van de heilige Benedictus en ziet er dus erg sober uit. Breng vanuit je vakantiehuis een bezoek aan deze abdij, die door de monniken van Escaladieu in 1151 is gesticht. Deze abdij wordt gezien als een van de mooist bewaard gebleven abdijen in het zuid-westen van Frankrijk. De abdij zelf omvat een Romaanse kerk, bestaande uit een schip met 3 traveeën. Deze abdij is een dochterklooster van de beroemde abdij van Fontenay in Bourgondië, die even ten noorden van Valence-sur-Baïse ligt.