Vakantiehuizen Lot

Droge en kale, afgegraasde landschappen die doorkruist worden door holle wegen en stapelmuurtjes typeren deze streek in Lot. Ben je op zoek naar een gite in een bijzonder gedeelte van Lot? Deze kale landschappen verbergen hun ware aard. De kalkstenen bovenlaag is door 60 miljoen jaar geërodeerd en het water van het Massif Central dringt snel door karstpijpen de bodem binnen. Soms komen de ondergrondse riviertjes aan de oppervlakte waar ze een oase vormen en truffeleiken bedekt met korstmossen profiteren van het water. rondom dit park kun je genieten van deze bijzondere natuur in een van de vele vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl. In dit park kun je bijzondere fauna tegenkomen denk hierbij de slangenarend, de brilschapen, de marmersalamder en de rotszwaluw. 

Lees meer over vakantiehuizen in Lot

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het centrum van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Lot heeft een oppervlakte van 5217 km2 en er wonen ruim 177.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Lot? Lot ligt voor een groot deel op de kalk hoogvlaktes van de Causses. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan de Causse de Limogne, de Causse de Gramat en de Quercy Blanc. Hier kun je genieten in vakantiehuizen in een stukje mooie natuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Regionale Natuurpark des Causses du Quercy.
Het Regionale Natuurpark des Causses du Quercy

Droge en kale, afgegraasde landschappen die doorkruist worden door holle wegen en stapelmuurtjes typeren deze streek in Lot. Ben je op zoek naar een gite in een bijzonder gedeelte van Lot? Deze kale landschappen verbergen hun ware aard. De kalkstenen bovenlaag is door 60 miljoen jaar geërodeerd en het water van het Massif Central dringt snel door karstpijpen de bodem binnen. Soms komen de ondergrondse riviertjes aan de oppervlakte waar ze een oase vormen en truffeleiken bedekt met korstmossen profiteren van het water. rondom dit park kun je genieten van deze bijzondere natuur in een van de vele vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl. In dit park kun je bijzondere fauna tegenkomen denk hierbij de slangenarend, de brilschapen, de marmersalamder en de rotszwaluw.

Rocamadour

Breng vanuit een van de vakantiehuizen in Lot een bezoek aan dit oude stadje. Rocamadour vertelt het verhaal van eeuwen van geloof en moed. Al vanaf de 9e eeuw wordt dit bedevaartsoord bezocht door Pelgrims. Na Mont-Saint-Michel is Rocamadour de meeste bezochte plaats van Frankrijk.

De grotten bij Pech Merle

Net als in andere Franse departementen kun je in Lot ook mooie grotten vinden. Wanneer je een vakantiehuisje in de buurt van de grotten Pech Merle in Lot hebt, breng dan zeker een bezoek aan al het bijzonders dat deze grotten te bieden hebben. Geniet van meer dan 2 kilometer aan ondergrondse gangen. Op de muren zijn vele muurschilderijen te vinden en de grotten zijn dan ook benoemd tot historisch monument. Bewonder de tekeningen van bizons, paarden, oerossen, mammoeten en herten en vele jaren geleden zijn gemaakt. In een van de vele vakantiehuizen in Lot zul je zeker een bijzondere tijd beleven.