Vakantiehuizen Tarn

Regionaal Natuurpark Haut-languedoc

Lees meer over vakantiehuizen in Tarn

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Tarn en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Tarn heeft een oppervlakte van 5758 km2 en er wonen ruim 380.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Tarn? Geniet van de vele bossen die hier te vinden zijn, evenals vakantiehuizen in de buurt van kastelen, kerken en musea. Ontdek in de vakantiehuizen het zachte klimaat van Tarn, doordat Tarn wordt beïnvloed door zowel de Atlantische Oceaan alsmede de Middellandse Zee. Geniet in een gite van het steeds variërende landschap.

Regionaal Natuurpark Haut-languedoc

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het zuiden van Tarn? Breng een bezoek aan dit regionale natuurpark. Het natuurpark Haut-Languedoc is gesitueerd op de meest zuidelijke uilopers van het gebergte het Centraal Massief in Tarn. Geniet in een van de vakantiehuizen in Tarn van de mooie natuur die in dit natuurpark te vinden is. Het park kijkt uit over de graanvlaktes en wijnvelden van de Languedoc en het wordt doorkuist door de waterscheiding van de Atlantische oceaan en de Middellandse zee, waardoor een verscheidenheid aan landschappen zijn ontstaan: bergen, diepe kloven, uitgestrekte vlaktes die door erosie van water en wind zijn verweerd. Samen met meren en rivieren, bossen en de wijngaarden vormt het park een natuurlijk mozaïek, die door wandelaars, watersporters en natuurliefhebbers wordt gewaardeerd. Ontdek tijdens een wandeling door dit park vele verschillende soorten fauna, zoals de koningsarend, de blauwe rotslijster, de dwergooruil en de oehoe. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Tarn? Dan is een bezoek aan dit natuurpark zeker een aanrader.

De zwarte berg

Gelegen in het zuiden van Tarn zijn vakantiehuizen in de buurt van de Zwarte Berg. Geniet van een wandeling door de dennenbossen of door de wijngaarden en mediterrane vegetatie aan de andere zijde van het park. Vanaf de top van de Norepiek, gelegen op 1210 meter boven de zeespiegel, kun je genieten van een prachtig uitzicht over het zuidelijke gedeelte van Tarn.

Het massief van Sidobre

Verblijf jij in een vakantiehuis in Tarn? Breng dan een bezoek aan de bijzondere granietrotsen bij het massief van Sidobre. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Peyro Claboda, wat een granietrots is die op zijn plaats wordt gehouden op een sokkel. Daarnaast zijn hier nog vele andere plaatsen die je kunt bezoeken en waar je kunt genieten van bijzondere rotsformaties van graniet.