Vakantiehuizen Loire-Atlantique

Regionaal natuurpark de Brière

Lees meer over vakantiehuizen in Loire-Atlantique

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het westen van Frankrijk aan de weerszijden van de benedenloop en de monding van de Loire en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Loire-Atlantique heeft een oppervlakte van 6815 km2 en er wonen ruim 1.281.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Loire-Atlantique? Loire-Atlantique behoort tot het oude hercynische massief. Dit wordt gekenmerkt door een vrij monotoon landschap met zacht glooiende heuvels en laaggelegen plateaus. In het westen grenst Loire-Atlantique aan de Atlantische Oceaan en hier kun je dan ook genieten van vakantiehuisjes aan zee. Meer landinwaarts kun je genieten in een gite in het glooiende landschap van Loire-Atlantique.

Regionaal natuurpark de Brière

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een bijzonder natuurgebied in Loire-Atlantique? Het regionale natuurpark de Brière dekt een gebied van 40.000 hectare en is het één na grootste moeras van Frankrijk. Bijzonder zijn de vele watervogels en de flora in dit park. Het is dan ook niet voor niets dat dit gebied tot een van de rijkste gebieden van Europa behoort. Tussen de rietvelden, op het water en op het turf leven dan ook vele vogels. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Loire-Atlantique en ben je een vogelaar? Breng dan zeker een bezoek aan dit vogelrijke park.

De zoutmoerassen van Guérande

Rondom het stadje Guérande vind je een rijk moerasgebied. Breng een bezoek aan een van de vakantiehuizen in dit gedeelte van Loire-Atlantique en geniet van het ‘witte goud’ dat hier te bewonderen is. Al sinds de ijzertijd zorgt zout voor de rijkdommen van dit schiereiland. In de moerassen kristalliseert het “witte goud” door de gezamenlijke invloed van zon en wind. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan deze bijzondere zoutpannen.

Het meer Grand-Lieu

Dit meer is in de winter het grootste meer van Frankrijk met een wateroppervlak van 6.300 hectare en kan worden omschreven als ‘groot en niet in één blik te vangen’. Ben je op zoek naar bijzondere flora en fauna? Neem dan een vakantiehuisje in de buurt van Grand-Lieu. Dit meer wordt omgeven door rietlanden en drijvende bosjes. In, op en rondom het meer kun je bijzondere flora tegenkomen, denk hierbij aan witte waterlelies, de gele plomp, de moerasbloem en de waterkastanje. In dit gedeelte van Loire-Atlantique kun je genieten in een van de vakantiehuizen van de rust, de flora en de fauna die het gebied te bieden heeft.