Vakantiehuizen Maine et Loire

Natuur en architecturaal erfgoed

Lees meer over vakantiehuizen in Maine et Loire

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Maine-et-Loire heeft een oppervlakte van 7166 km2 en er wonen ruim 794.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Maine-et-Loire? Van oost naar west Maine-et-Loire heeft de rivier de Loire een diepe en vruchtbare vallei uitgegraven. Geniet in een van de vakantiehuizen van de beroemde wijngaarden, de uitgestrekte weiden en de groente- en fruitteelt die hier te vinden zijn. In het oosten van Maine-et-Loire kun je genieten van vakantiehuisjes in een bosrijke omgeving. Een aanrader is zeker een bezoek aan een van de vele kastelen, manoirs en troglo’s (rotshuizen) die in Maine-et-Loire te vinden zijn.

Natuur en architecturaal erfgoed

Maine-et-Loire wordt bezaaid door vele kastelen. Hier vind je de vallei van de Loire, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan de kunst- en geschiedenisstad Angers, dat beroemd is geworden door de burcht met zijn middeleeuwse wandbekleding. Of bezoek een van de vele wijngaarden die Maine-et-Loire rijk is.

Regionaal Natuurpark Loire-Anjou-Touraine

Verblijf in een van de vakantiehuizen in de buurt van dit regionale natuurpark en geniet van de laatste wilde rivier van Europa die hier doorheen stroom, namelijk de Loire. Het park strekt zich uit over twee departementen, namelijk Maine-et-Loire en Indre-et-loire. Maak een mooie wandeling door dit 253.000 hectare gebied en geniet van de prachtige natuur die hier te vinden is.

De diepste grachten van Europa

Gelegen in het zuiden van Maine-et-Loire is het kasteel van Brézé. Dit renaissancekasteel is zo bijzonder omdat het de diepste droge slotgrachten van Europa bezit. Dit kasteel is dan ook zeker een aanrader wanneer je in een vakantiehuisje in deze regio verblijft. De indrukwekkende grachten bij dit kasteel hebben een diepte van wel 18 meter en zijn 13 meter breed. Geniet van het ondergrondse fort dat hier te vinden is. maak een wandeling door de gangen die zich uitstrekken onder het kasteel. Ben je dus op zoek naar een gite in het zuiden van Maine-et-Loire? Deze regio heeft naast de diepste grachten van Europa ook veel natuurschoon te bieden. Je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken op een van de vele wandelpaden in Maine-et-Loire.