Vakantiehuizen Mayenne

Regionale Natuurpark Normandië-Maine

Lees meer over vakantiehuizen in Mayenne
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Mayenne en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Mayenne heeft een oppervlakte van 5175 km2 en er wonen ruim 310.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Mayenne? Mayenne strekt zich uit over het oostelijke randgebied van het massief Armoricain. Geniet in een vakantiehuis in Mayenne van het coulisselandschap dat hier te vinden is. Bij een bezoek aan een vakantiehuisje in het voorjaar kun je genieten van de vele bloemen die hier te vinden zijn, aangezien meer dan 80% van de gemeenten deel nemen aan de ‘Villes et Villages Fleuries’ wedstrijd. Hierdoor worden vele steden bedekt onder de meest bijzondere bloemen.

Regionale Natuurpark Normandië-Maine

Met zijn 257.000 hectare bedekt dit regionale natuurpark maar liefst 4 departementen, namelijk Orne, Manche, Mayenne en Sarthe. Dit gebied wordt gekenmerkd door coulisselandschappen, bossen, rivieren, moerassen, heiden, veengronden en boomgaarden. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Mayenne? Breng een bezoek aan dit bijzondere park waar je de regio Alpes Mancelles kunt vinden. Hier kun je genieten van steile, beboste rotsen, wat voor een prachtig zicht zorgt. Tevens staat dit park bekend als een waar paradijs voor liefhebbers van paddenstoelen en voor wandelaars. Vertrek vanuit jouw vakantiehuisje voor een wandeling over de perendrank route, de route van de stoeterij en de kastelen van de Orne of de drie-bossen route.

De berg van Avaloirs

Ben je op zoek naar een gite in het westen van Mayenne? Breng een bezoek aan het hoogste punt van het Massief Armoricain en het Grote Westen (Grand Ouest) van Frankrijk. De berg van Avaloirs ligt op 416 meter boven de zeespiegel. Beklim het 18 meter hoge uitzichtpunt en geniet van een prachtig uitzicht over de groen overgoten landschappen van het regionale natuurpark Normandië-Maine. Geniet van de prachtige vakantiehuizen die hier te vinden zijn, evenals het uitzicht dat je over de omgeving van Mayenne kunt hebben wanneer je de 108 treden bij Pré-en-Pail hebt beklommen.

De canyon en grotten van Saulges

Gelegen in het zuiden van Mayenne zijn prachtige vakantiehuizen nabij de canyon en grotten van Saulges. Gelegen in een beschermd Natura 2000 gebied is de canyon van Saulges. Deze canyon is uitgehold door de rivier de Erve. Het is dan ook op deze plek dat je vele grotten kunt vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de grot van Margot, wat een vleermuizenschuilplaats in de winter is. Of breng een bezoek aan de grot van Rochefort.