Vakantiehuizen Vendée

Het moeras van Poitou

Lees meer over vakantiehuizen in Vendée
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het westen van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Vendée heeft een oppervlakte van 6720 km2 en er wonen ruim 625.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Vendée? Ontdek vakantiehuisjes in het coulisselandschap van Vendée. Naast het mooie landschap kun je in Vendée ook genieten in een gite van de vele zonnen-uren die dit departement rijk is. Bezoek een van de vele vakantiehuisjes in het westen van Vendée aan de Atlantische Oceaan of de natuur in de zuidelijke uitloper van het Amoricaanse Massief.

Het moeras van Poitou

Gelegen in het zuidoosten van Vendée is het moeras van Poitou. De mysterieuze wereld van de Marais poitevin, bestaat uit een reusachtig doolhof van water en van land waar je kunt genieten van prachtige vakantiehuizen in de natuur. In de loop der eeuwen heeft de mens de zee teruggedrongen, waardoor de scheidslijn tussen zee en land onduidelijk is. Door het ontstaan van een gigantisch moeras is het natuurgebied een bijzonder rijk en flora en fauna. De pracht van de natuur en de rust zorgt ervoor dat dit gebied een trekpleister is voor natuurliefhebbers. Geniet in een van de vakantiehuisjes in Vendée van dit prachtige moerasgebied. Maak een wandeling door dit prachtige gebied of ontdek vanuit jouw vakantiehuis het gebied te water. Ontdek tijdens een wandeling de bijzondere flora en fauna die hier te vinden is, denk hierbij aan de waterlelies en waterranonkels. Daarnaast kun je hier de purperreiger, de waterroofkever, de boomkikker en nog veel meer soorten tegenkomen die typisch zijn voor een moerasgebied.

De eilanden Yeu en Noirmoutier

Gelegen ten westen van Vendée in de Atlantische Oceaan zijn 2 bijzondere eilanden. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan het eiland van Yeu en ontdek de kliffen, duinen, zandstranden, het oude kasteel of beklim de burcht uit die 14e eeuw die een prachtig uitzicht over de zee heeft. Daarnaast kun je tijdens een wandeling over dit eiland genieten van de prachtige natuur die hier te vinden is. Iets noordelijker in Vendée ligt het eiland van Noirmoutier. Op dit eiland kun je een microklimaat vinden waar de mimosa uitstekend bij gedijt. Vertrek vanuit jouw gite voor een bezoek aan dit eiland en ontdek de zoute moerassen, de eiken- en dennenbossen, de zandstranden, de kerk uit de 12e eeuw en het middeleeuwse kasteel, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het eiland.