Vakantiehuizen Drôme

Regionaal natuurpark de Vercors

Lees meer over vakantiehuizen in Drôme

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuid-oosten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Drôme (een zijrivier van de Rhône en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Drôme heeft een oppervlakte van 6530 km2 en er wonen ruim 487.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur in Drôme? Dit departement is rijk aan lavendelvelden en olijfboomgaarden. Doordat Drôme relatief vlak is, kun je het grootste gedeelte van het jaar vanuit jouw vakantiehuis in deze regio mooie wandel- en fietstochten maken.

Regionaal natuurpark de Vercors

Dit natuurpark strekt zich uit over het departement Drôme en Isère en heeft een oppervlakte van 186.000 hectare. Het landschap in dit park wordt gedomineerd door reusachtige kalkrotsen, naaldbossen, beukenbossen en veel ongerepte natuur. Ben je als wandelaar op zoek naar een waar paradijs. Boek dan een vakantiehuisje in de buurt van dit regionale natuurpark. Je kunt hier genieten van een laag-alpengebied, waar beken en talloze rivieren door stromen. Vele ondergrondse rivieren hebben door de eeuwen heen ervoor gezorgd dat er een indrukwekkend grottenstelsel is ontstaan. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje in deze regio, breng dan zeker een bezoek aan een van de grotten.

In dit park zijn vele wandelroutes te vinden, die je langs de mooiste plekjes in dit park in Drôme leiden. Wil je genieten van smalle kloven, steile bergkammen en woeste rivieren? Neem dan een gite in deze regio. De meest bekende berg in de Vercors is de 2086 meter hoge Mont Aiguille. Wil je naast de natuur ook genieten van cultuurhistorie van de omgeving? In de tweede wereldoorlog was dit gebied in Drôme een uitvalsbasis van het Franse verzet en in het verzetsmuseum in Vassieux wordt het verleden van het gebied goed weergegeven.

De bergweg Combe Laval

Ben je op zoek naar vakantiehuisjes op een bijzondere plek in Drôme? De Combe Laval is een in 1897 aangelegde bergweg. Deze was oorspronkelijk aangelegd voor het vervoer van hout uit de bossen op de bergen. Vanuit een vakantiehuisje kun je bij de Col de la Machine deze mooie weg betreden. Hier kun je genieten van bijzondere uitzichten over de omgeving. Omdat je je zo hoog in de bergen bevindt heb je op sommige plekken uitzichten over Drôme waarbij het lijkt alsof je je in een vliegtuig bevindt.