Vakantiehuizen Noordelijke Grote Laagvlakte

Comitaten van Noordelijke Grote Laagvlakte

Lees meer over vakantiehuizen in Noordelijke Grote Laagvlakte
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis in Noordelijke Grote Laagvlakte huren? Hier vind je een overzicht van prachtig gelegen vakantiewoningen in Noordelijke Grote Laagvlakte. De vakantiehuisjes in Noordelijke Grote Laagvlakte op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideaal gelegen voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Noordelijke Grote Laagvlakte is een regio in het noordoosten van Hongarije en ligt ten zuiden van de regio Noord-Hongarije.
Comitaten van Noordelijke Grote Laagvlakte

Net als de meeste regio’s in Hongarije bestaat ook Noordelijke Grote Laagvlakte uit 3 comitaten; Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hadjú-Bihar en Jász-Nagykun-Szolnok. Szabolcs-Szatmár-Bereg is het comitaat dat gelegen is in het oosten van de regio (het is zelfs het meest oostelijk gelegen comitaat van heel Hongarije). Met bijna 500.000 inwoners vormt dit comitaat een belangrijk gebied voor Hongarije. De hoofdplaats van Szabolcs-Szatmár-Bereg is Nyíregyháza. Nyíregyháza is een stad met meer dan 110.000 inwoners. Net onder Szabolcs-Szatmár-Bereg ligt Hadjú-Bihar. Hadjú-Bihar heeft rond de 350.000 inwoners en grenst ten oosten met buurland Roemenië. De hoofdstad van Hadjú-Bihar is Debrecen. Debrecen is de op 1 na grootste stad van Hongarije en heeft iets meer dan 200.000 inwoners. Debrecen is een stad die veel historie en cultuur uitstraalt en dat is dan ook goed terug te zien in de verscheidende gebouwen die in de stad te vinden zijn. Jász-Nagykun-Szolnok is het meest westelijk gelegen comitaat van Noordelijke Grote Laagvlakte en heeft bijna net zoveel inwoners als haar buurcomitaat Hadjú-Bihar. De hoofdplaats van Jász-Nagykun-Szolnok is Szolnok. Szolnok ligt vrij centraal in Hongarije en heeft bijna 80.000 inwoners. Wil jij graag een vakantiehuis huren in -Szatmár-Bereg, Hadjú-Bihar of Jász-Nagykun-Szolnok? Bekijk dan hier de prachtige vakantiewoningen in Noordelijke Grote Laagvlakte. Alle vakantiehuisjes op Natuurhuisje zijn ideaal gelegen om de prachtige natuur van de regio te verkennen.

Natuur Noordelijke Grote Laagvlakte

Het landschap in Noordelijke Grote Laagvlakte wordt gedomineerd door de welbekende poesta’s. Een poesta is een uitgestrekt graslandschap met veel onderliggend grondwater. Één van de belangrijkste natuurgebieden in deze omgeving is Nationaal Park Hortobágy. Nationaal Park Hortobágy is een belangrijk natuurgebied voor de flora en fauna in Hongarije. In dit natuurgebied kun je onder andere vorkstaartplevier, klein waterhoen en dwergaalscholvers waarnemen. Ook kunnen er met geluk soms honderden kraanvogels waargenomen worden. Daarnaast voelt ook de europese otter zicht helemaal thuis in de omgeving van dit Nationaal Park. Wil jij eens een huisje huren in Noordelijke Grote Laagvlakte? Bekijk dan snel ons prachtige aanbod en ga zelf genieten van de mooie natuur van het oosten van Hongarije.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Vraag eens één van onze collega’s om hulp. Zij helpen je graag verder met het zoeken naar een leuke accommodatie.