Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in West-Transdanubië huren in de mooiste natuur? Bekijk hier een prachtig aanbod van vakantiewoningen in West-Transdanubië. De vakantiehuisjes in West-Transdanubië op Natuurhuisje.nl zijn allemaal uitermate geschikt voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. West-Transdanubië is een regio gelegen in het uiterste westen van Hongarije.

Comitaten West-Transdanubië

De regio West-Transdanubië bestaat uit drie comitaten, namelijk: Zala, Vas en Györ-Moson-Sopron. Zala is het meest zuidelijke gelegen comitaat in West-Transdanubië en heeft rond de 200.000 inwoners. Zala is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die door dit comitaat stroomt. Zala is een zowel buren met Slovenië als Kroatië. Ook het bekende Balatonmeer is te vinden in dit comitaat. Zalaegerszeg is de hoofdplaats van Zala. De stad is met 62.000 inwoners relatief klein. In de straten van Zalaegerszeg vind je soms nog de authentieke bouwstijlen terug.

Vas is het noordelijke buur comitaat van Zala. Vas heeft net als Zala rond de 200.000 inwoners. Door dit heuvelachtige comitaat stroomt de rivier de Rába. Szombathely is de hoofdstad van Vas. De stad heeft iets meer dan 80.000 inwoners en heeft een mooi centrum.

Het meest noordelijk gelegen comitaat in West-Transdanubië is Györ-Moson-Sopron. Györ-Moson-Sopron is het grootste comitaat van de regio en heeft meer dan 250.000 inwoners. Het comitaat is eigenlijk vernoemt naar de steden die er in gelegen zijn. Györ is met ruim 120.000 inwoners de hoofdplaats van Györ-Moson-Sopron. In Györ zijn nog verschillende prachtige kerkjes te bewonderen.

Wil jij graag een vakantiehuis huren in één van deze prachtige comitaten? Bekijk dan eens de leuke vakantiewoningen in Györ-Moson-Sopron, Zala of Vas op Natuurhuisje.nl. Al de vakantiehuisjes in West-Transdanubië zijn ideaal om de regio te verkennen en te gelijker tijd te genieten van de rust en ruimte.

Natuur van West-Transdanubië

Het heuvelachtige landschap in West-Transdanubië is werkelijk prachtig. De regio is goed voor zowel flora als fauna. In West-Transdanubië is ook het Nationaal Park Ferto-Hansági gelegen. Nationaal Park Ferto-Hansági is belangrijk voor de natuur in West-Transdanubië. Zo kun je hier onder andere de siesel vinden. De siesel is een marmotachtige die zich helemaal thuis voelt in de typische Hongaarse laagvlaktes. Ook de witoogeend is hier in het voorjaar in zijn mooiste verenkleed te bewonderen. De witoogeend is te herkennen, je raadt het al, zijn witte oog. Zijn witte oog komt goed naar voren in zijn kastanje bruine verenkleed. Ben jij benieuwd geraakt naar de natuur van dit westelijke gedeelte van Hongarije? Boek dan eens een huisje in de natuur van West-Transdanubië en laat je verrassen door de heerlijke landschappen die de regio rijk is.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de vakantiehuisjes in andere regio’s van Hongarije. Misschien dat je daar wel jouw droomhuisje tussen kunt vinden! Ook raden we je aan om eens hulp te vragen van onze klantenservice. Zij helpen je graag verder met het zoeken naar een geschikte accommodatie in dit unieke stukje Hongarije.