Vakantiehuizen Istrië

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Vakantiehuizen Istrië

Het schiereiland Istrië is gelegen in het uiterste noordwesten van Kroatië en deelt haar grongebied voor een klein gedeelte met Italië en Slovenië. Istrië is al jarenlang een geliefde bestemming onder veel Europese reizigers. Buiten fraaie natuur, heerlijke stranden en een prettig klimaat, vind je hier namelijk ook volop kunst en historie. De havens, verscholen strandjes, smalle straten, gezellige dorpspleinen en groene heuvels zullen je niet snel vervelen. Kom en ontdek Istrië vanuit één van onze vakantiehuisjes, de lokale bevolking verwelkomt je er graag!

Flora en fauna

Het binnenland van Istrië kent een vegetatie van olijfbomen, sparren en oleanders. Temidden hiervan leven onder andere herten en fazanten. De langgerekte kustlijn van Istrië kent een meer mediterrane vegetatie, waarbij vooral pijnbomen en eikenbomen voorkomen. In het uiterste zuidwesten van het schiereiland ligt een nationaal park met meer dan 10 eilandjes, die samen de Brijuni-archipel vormen. Op deze archipel domineren de bijna 700 plantensoorten en de olijfboomgaarden het landschap. Als bezoeker kun je vanuit de plaats Fazana de eilanden per boot bereiken.

Activiteiten

Het vasteland van Istrië kent verschillende grotere plaatsen die sommige reizigers wellicht bekend in de oren klinken. Voorbeelden hiervan zijn Rovinj, Pula en Poreč. En wat dacht je van Pazin met zijn ondergrondse rivier? Buiten het uitgestrekte, heuvelachtige vasteland van Istrië, behoren er ook verschillende eilandjes tot deze regio. De Adriatische Zee verbindt dit alles met elkaar en zorgt ervoor dat bezoekers niets te kort komen. Je kunt er langs de kust heerlijk watersporten, bootje varen, zwemmen of gewoon relaxen op een strandbedje. In de buurt van elk vakantiehuisje is er voor ieder wat wils!

Meer informatie?

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in Istrië, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen