Vakantiehuizen Mazovië

Niet helemaal kunnen vinden wat je zocht? Geen nood, wij helpen je graag verder met het zoeken naar een leuke accommodatie in Mazovië. Ook raden we je aan om eens de vakantiehuisjes in de andere regio’s van Polen te bekijken op onze website.

Lees meer over vakantiehuizen in Mazovië
Lees meer over:

Vakantiehuis in Mazovië huren? Bekijk hier een prachtige selectie van landelijke vakantiewoningen in Mazovië. Alle vakantiehuisjes in Mazovië op Natuurhuisje.nl zijn ideaal gelegen voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Mazovië (Mazowieckie)is een woiwodschap die gelegen is in het oosten van Polen.

Vakantie in Warchau

Mazovië is het grootste woiwodschap van Polen met meer dan vijf miljoen inwoners. De hoofdstad van de regio, en tevens van geheel Polen is Warschau. Warschau is een grote stad met meer dan 1,7 miljoen inwoners. Warschau is hiermee de grootste stad van Polen. Warschau is gelegen aan de Wisla rivier. De Wisla rivier is de grootste rivier van Polen en ontstaat in de Karpaten.

Warschau heeft eigenlijk twee kanten, aan de ene kant is de stad modern en heeft het grote flatgebouwen die woonruimte bieden aan vele Polen. Aan de andere kant heeft de stad een cultureel historisch karakter. De gebouwen die om het Slotplein staan laten goed de kenmerkende bouwstijl van Polen zien zoals de Sint-Annakerk.

De volgende bijzondere gebouwen zijn absoluut de moeite waard om eens te bekijken wanneer je een bezoekje brengt aan deze hoofdstad: Johanneskathedraal, Jezuïtenkerk, het Koninklijk Paleis, Wilanówpaleis, Raczynskipaleis, Sapiehapaleis, Palac pod Blancha en het Królikarnia. Ook het presidentiële paleis is te vinden in Warschau. Wil jij zelf eens een bezoekje brengen aan Warschau? Huur dan eens een vakantiehuis in de omgeving van Warschau en laat je meenemen door de rijke historie die de stad heeft.

Natuur van Mazovië

Mazovië is één nationaal park gelegen, namelijk Nationaal Park Kampinoskowoud. Het bijzondere aan dit nationale park is dat het natuurgebied vlakbij Warschau ligt.

Verder zijn in de regio vele mooie vogelsoorten waar te nemen zoals kwartelkoning, wielewaal, europese kanarie, witvleugelstern, grauwe klauwier, ortolaan en nog veel meer! Maar ook zoogdieren als otters voelen zicht thuis in deze regio. Verder is de Mazowieckie regio een goed gebied voor verschillende libel en juffer soorten, denk hierbij aan azuurwaterjuffer, weidebeekjuffer, metaalglanslibel en geelvlekheidelibel. Lijkt het je wel wat om zelf een op avontuur te gaan in Mazovië? Huur dan eens een vakantiehuis in Mazovië op Natuurhuisje.nl. De vakantiewoningen in Mazovië op Natuurhuisje.nl zijn uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie vol met rust en natuur.

Niet helemaal kunnen vinden wat je zocht? Geen nood, wij helpen je graag verder met het zoeken naar een leuke accommodatie in Mazovië. Ook raden we je aan om eens de vakantiehuisjes in de andere regio’s van Polen te bekijken op onze website.