Vakantiehuizen Baskenland

Vakantiehuisjes Baskenlandin de natuur huren? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Wij bieden een volledig overzicht van vakantiewoningen in de natuur van Baskenland. Deze huisjes hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van Baskenland. Baskenland is één van de zeventien regio’s van Spanje en is gelegen aan de Atlantische Oceaan, helemaal in het Noorden van Spanje.

Lees meer over vakantiehuizen in Baskenland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuisjes Baskenland in de natuur huren? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Wij bieden een volledig overzicht van vakantiewoningen in de natuur van Baskenland. Deze huisjes hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van Baskenland. Baskenland is één van de zeventien regio’s van Spanje en is gelegen aan de Atlantische Oceaan, helemaal in het Noorden van Spanje.

De regio Baskenland grenst in het westen aan de Pyreneeën en heeft als hoofdstad Vitoria-Gasteiz. De grootste stad is Bilbao. Baskenland wordt vaak verward met de streek Baskenland die zich uitstrekt over een gedeelte van Frankrijk en een paar andere Spaanse regio’s. In de regio Baskenland wordt de Baskische taal nauwelijks nog gesproken en spreekt men hoofdzakelijk Spaans. In de regio is veel cultuur te proeven, maar er is uiteraard ook veel natuur in deze regio.

Vakantiehuis Baskenland in de natuur

Het landschap in Baskenland wordt aan de noordzijde gevormd door kust en strand. Wie denkt dat je hier alleen aan het strand kan liggen en dat er verder weinig natuur valt te bespeuren heeft het mis. Zelfs aan de stranden van noord Spanje kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Er komen nabij de kuststreek veel verschillende vogelsoorten voor, waaronder de adouinsmeeuw of de strandplevier. Tijdens een strandwandeling kun je ze al veel verschillende vogels zien, maar wanneer je met een telescoop over zee kijkt zul je helemaal verstelt staan. Je kunt hier namelijk pijlstormvogels waarnemen, deze prachtige en vooral sierlijke vogels ‘keilen’ over het water oppervlakte op zoek naar visjes. Wanneer je zelf eens lekker een strandwandeling wilt maken in het Noorden van Spanje, dan hebben wij zeker geschikte vakantiehuisjes in Baskenland waar je je even lekker terug kunt trekken!

Vakantiehuis Oostelijke Pyreneeën

Naast het kustgebied is er in het Westen van Baskenland een heel ander type habitat te vinden, namelijk de bergen van de Pyreneeën. Hier begint de grootste bergketen van het land waar je nog pure natuur kunt proeven. Ook in dit gedeelte van Spanje kom je de mooiste vergezichten tegen en kun je ook veel verschillende diersoorten waarnemen. Zo kun je er marmotten tegenkomen en zijn er in de hogere gedeelten van de Pyreneeën bijzondere vogelsoorten waar te nemen die je op vrijwel geen andere plek in Europa te zien krijgt. Voorbeelden hiervan zijn de lammergier en de rotskruiper. Wil je deze vogels zelf eens waarnemen? Dan kun je het beste een huisje huren op natuurhuisje.nl, je weet dan zeker dat je midden in de natuur zit.

Meer weten over vakantiehuizen?

Wil je meer weten over het huren of verhuren van vakantiehuizen in Baskenland? Of wil je meer weten over het waarnemen van pijlstormvogels aan de noordkust van Spanje? Je kunt met al je vragen bij ons terecht, geen vraag is ons te gek en wij helpen je graag verder naar een geschikte natuur vakantie in het mooie Spanje!