Lees meer over:

Vakantiehuizen Albacete

Uitgestrekte en droge naaldbossen, maar ook kronkelende rivieren vullen het landschap van de provincie Albacete, in het oosten van Spanje. Sommige delen van de regio zijn bergachtig, zoals het Alcaraz gebergte in het zuidwesten van de provincie. Vanuit uw vakantiehuis kunt u schitterende wandelingen door deze natuurgebieden maken. Daarnaast zult u tijdens een verblijf in een vakantiewoning zien dat sommige delen worden gebruikt voor landbouw, en dat er ook enkele gezellige dorpen en steden in de provincie te vinden zijn. De hoofdstad van de provincie, Albacete, is zeker een bezoek waard. Naast interessante gebouwen en gezellige terrasjes, wordt er elk jaar een festival georganiseerd: La Feria de Albacete.

Natuur in Albacete

Een groot deel van Albacete is relatief vlak en droog. U vindt hier dan ook vooral struikvegetaties en naaldbossen. Één van de hoogtepunten uit de provincie is het Alcaraz gebergte. De hoogste berg, de Pico Almenara, behaalt een hoogte van 1796 meter. In de dalen vindt u kleine dorpjes en kleinschalige landbouw. De hellingen zijn grotendeels bedekt met zowel loof- als naaldbossen. Op de toppen zijn er hier en daar stenige en rotsachtige gedeeltes aanwezig. Vanuit uw vakantiehuis kunt u dan ook prachtige wandelingen in het Alcaraz gebergte. Ook in het oosten van de provincie Albacete zijn er fraaie landschappen te vinden. Vanuit uw vakantiewoning kunt u de rivier Rio Jucar bezoeken, die zich hier al kronkelend uitslijt tussen de heuvels.

Een bijzondere vogel die u in Albacete tijdens een verblijf in een vakantiehuis kunt tegenkomen is de grote trap. Deze imposante vogel leeft vooral op de wat ruigere graslanden. Er leven vele andere vogelsoorten in de provincie, zoals veel soorten roofvogels en zangvogels, waaronder bijeneter en grijze gors. In de bergachtige gebieden komen rotsmus en blauwe rotslijster voor. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning de rivieren bezoekt, kunt u veel insecten tegenkomen. Naast veel soorten vlinders, komen er ook libellen in Albacete voor, zoals de purperlibel en het iberisch lantaarntje.

Vakantiehuizen in Albacete

Op natuurhuisje vindt u de mooist gelegen vakantiehuizen. Sommige vakantiewoningen liggen midden in een schitterende omgeving, vanuit andere kunt u makkelijk de indrukwekkendste natuurgebieden van Albacete bezoeken. Daarnaast valt er ook op cultureel gebied van alles in Albacete te beleven. Zo kunt u vanuit uw vakantiehuis Albacete of één van de andere dorpen of steden in de provincie bezoeken.

Vragen over vakantiewoningen in Albacete?

Wilt u meer informatie over de natuur of over de vakantiehuizen in Albacete? Neemt u in dat geval gerust contact met ons op. Wij staan klaar om uw vraag te beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in Albacete!