Vakantiehuizen Zuid-Bohemen

Zoek een vakantiehuis in Zuid-Bohemen op deze pagina.Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod met landelijk gelegen vakantiehuisjes in Zuid-Bohemen. Zuid-Bohemen is een regio gelegen in het zuiden van Tsjechië. De regio heeft nog veel mooie ongerepte natuur en authentieke Tsjechische dorpjes.

Lees meer over vakantiehuizen in Zuid-Bohemen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Zoek een vakantiehuis in Zuid-Bohemen op deze pagina.Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod met landelijk gelegen vakantiehuisjes in Zuid-Bohemen. Zuid-Bohemen is een regio gelegen in het zuiden van Tsjechië. De regio heeft nog veel mooie ongerepte natuur en authentieke Tsjechische dorpjes.

Zuid-Bohemen is een uitstekende vakantiebestemming voor de wandelaar en de fietser. Er zijn diverse mooie wandelroutes dwars door de natuur. Je zult verstelt staan van de ongereptheid van de natuur. De vakantiehuizen op deze pagina liggen vaak midden in deze natuur en bieden dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor een stevige wandeling.

In Zuid-Bohemen kun je onder andere het enorme Lipnomeer bewonderen. Dit 40 kilometer lange stuwmeer werd aangelegd vanwege overlast van overstromingen. Het Lipnomeer is gelegen in één van de nationale parken in Zuid-Tsjechië. Nationaal Park Šumava is het grootste NP van Tsjechië en omvat naast het Lipnomeer ook een gedeelte van het Bohemer Woud. Ben jij op zoek naar een vakantiehuis nabij het Lipnomeer? Bekijk dan alle vakantiehuizen nabij het Lipnomeer of elders in Zuid-Bohemen op Natuurhuisje.nl.

Het Bohemer Woud is een middelgebergte gelegen in onder andere het zuiden van Tsjechië maar het loopt ook door in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland wordt hetzelfde gebied ook wel het Beierse Woud genoemd. In dit middelgebergte kun je prachtig wandelen. In dit vrijwel onaangetaste natuur gebied kun je nog de schuwe Lynx aantreffen. Dit is een katachtige met spitse puntjes aan zijn oren. De Lynx komt nog in redelijke aantallen voren in het Bohemer Woud. Wil jij graag op vakantie naar het Bohemer Woud? Of ga je graag eens naar een ander gedeelte van Zuid-Bohemen? Dan kun je hier leuke huisjes vinden in het Bohemer Woud, Nationaal Park Šumava, het Lipnomeer of ergens anders in Zuid-Bohemen. De vakantiehuisjes in Bohemer Woud en het Lipnomeer zijn allemaal leuk en landelijk gelegen zodat je vanuit je vakantiewoning direct een prachtige wandeling kunt maken door de natuur van Zuid-Bohemen.

De hoofdstad van deze Tsjechische provincie is České Budějovice. České Budějovice is een stad met meer dan 100.000 inwoners en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo is het stadshuis een prachtig “typisch” Tsjechisch gebouw. Daarnaast kun je er de Zwarte Toren bezichtigen. Daarnaast is er een mysterieuze steen die gelegen is op de markt in het centrum van České Budějovice waarbij het gerucht gaat dat je die steen maar 1 keer kan aanraken en daarna verdwijn je. Dit heeft te maken met een galg die hier in de Middeleeuwen op dezelfde plaats stond als die steen. Of je deze aan wilt raken laat ik dus voorledig aan jullie zelf over! Zoek je een vakantiehuis nabij České Budějovice dan kun je hier eens het aanbod bekijken van huisjes nabij deze bijzondere stad. Wij bieden geen huisjes aan in de stad maar wel in een rustige en landelijke omgeving nabij de stad.

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar een leuk vakantiehuis in Zuid-Bohemen? Vraag hulp aan onze medewerkers en zij helpen je graag verder.