Vakantiehuizen Gotland

Vakantiehuizen Gotland in de natuur huren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden meerdere vakantiehuisjes Gotland aan die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: ze staan in of nabij de mooiste natuur. Gotland is een eiland dat behoort tot het land Zweden. Het Zweedse eiland ligt in de Oostzee.

Lees meer over vakantiehuizen in Gotland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Gotland in de natuur huren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden meerdere vakantiehuisjes Gotland aan die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: ze staan in of nabij de mooiste natuur. Gotland is een eiland dat behoort tot het land Zweden. Het Zweedse eiland ligt in de Oostzee.

De hoofdstad van Gotland is Visby. Deze stad staat ook bekend als de Rozenstad. Dit komt doordat er hier ontzettend veel rozen in het wild groeien. Het landschap Gotland bestaat naas het eiland Gotland uit nog een aantal andere kleine eilandjes die voor de kust van Oost Zweden liggen. De eilanden heten: Faro, Stora Karlsö, Lilla Karlsö en Gotska Sandön. Van deze eilanden is Gotland het grootste eiland met een oppervlakte van bijna 3000 vierkante kilometer.

Vakantiehuisjes Gotland

Wat Gotland zo interessant maakt is de gevarieerde natuur die je er aan treft. Op het eiland zijn verschillende habitattypen te vinden, als rotsformaties, loofbossen en naaldbossen. Deze verschillende habitattypen resulteren ook in een diverse flora en fauna op het eiland. Met name de verschillende vogelsoorten die op het eiland broeden zijn interessant. Zo broeden er een aantal soorten niet die wél op het vasteland van Zweden broeden. Voorbeelden hiervan zijn de kuifmees en de zwarte specht. Op het eiland broedt de Withalsvliegenvanger wél, je vindt deze terug in de verschillende tuinen op het eiland. Misschien vindt je hem zelfs wel in de tuin van je vakantiehuis Gotland. Naast deze bijzondere broedvogel is er op het eiland nog een gezonde populatie steenarenden te vinden. Tijdens je wandeltochten vanuit je vakantiewoning op het eiland kom je bijna zeker wel een keer een steenarend tegen.

Reptielen en amfibieën op Gotland

Het leuke aan al onze vakantiewoningen op Gotland is dat ze midden in de natuur van dit prachtig stukje Zweden staan. Dat betekent dat de natuur beleving al begint wanneer je het huisje uitstapt. Op Gotland kun je verschillende soorten reptielen en amfibieën waarnemen. Zo vind je er de twee soorten slangen namelijk de ringslang en de adder. Ook vind je er verschillende soorten amfibieën als de heikikker, de groene pad en de hazelworm. Wellicht kom je tijdens één van je wandelingen wel zo’n bijzonder beestje tegen!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de natuur op Gotland? Of wil je weten waarom de ringslangen op het eiland Gotland zo donker zijn in verhouding tot de slangen op het vasteland van Zweden? Voor dit soort vragen zijn wij altijd bereid om jou van antwoorden te voorzien. Uiteraard helpen we je ook bij het zoeken van een vakantiehuis Gotland of een vakantiehuisje midden in de natuur van dit prachtige Zweedse eiland. Aarzel niet wanneer je nog meer vragen hebt en neem gerust contact met ons op.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?