Vakantiepark aan zee

Ben jij toe aan een vakantie waar je heerlijk kunt ontspannen? Waar je je ogen kunt sluiten, de wind door je haren voelt en de je de golven hoort klotsen op de achtergrond? Dan is een vakantiepark aan zee waarschijnlijk hét ultieme idee voor jouw volgende vakantie. De zee brengt een kalmte met zich mee die je maar op weinig plekken kunt vinden en tegelijkertijd is het ook de ultieme plek voor watersport tijdens je vakantie.

Lees meer over vakantiepark aan zee

936 Natuurhuisjes

Vakantiepark aan zee

Ben jij toe aan een vakantie waar je heerlijk kunt ontspannen? Waar je je ogen kunt sluiten, de wind door je haren voelt en de je de golven hoort klotsen op de achtergrond? Dan is een vakantiepark aan zee waarschijnlijk hét ultieme idee voor jouw volgende vakantie. De zee brengt een kalmte met zich mee die je maar op weinig plekken kunt vinden en tegelijkertijd is het ook de ultieme plek voor watersport tijdens je vakantie.

Veel mensen voelen zich thuis aan zee en toch krijg je niet vaak de kans om erheen te gaan. Of je hebt geen tijd, of het is net te ver rijden voor een dagje. Tijdens het verblijf in een vakantiehuisje aan zee kun je gelukkig elke dag genieten van de zee. Zo kun jij weer genoeg zeelucht opsnuiven en heerlijk uitwaaien tijdens een lange wandeling over het strand terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

In Nederland


Nederlanders vergeten al snel dat we in Nederland ook een zee hebben: de Noordzee! We willen vaak ver weg op reis, maar dit is vaak ook prijziger en vergt meer voorbereiding. Daarom kun je er ook voor kiezen om naar een vakantiehuisje in een vakantiepark aan zee in Nederland te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Waddeneiland Texel gaan, waar in den Burg in het groene buitengebied drie prachtige pittoreske bungalows staan, voorzien van alle gemakken. Maar ook in het Zeeuwse Oostburg zit je op een prima plek met de stranden op 10 kilometer afstand, zoals het strand van Cadzand en Nieuwvliet. Maar je kunt natuurlijk ook in het mooie Noord- of Zuid-Holland een geschikt vakantiehuisje boeken dichtbij de zee.

In het buitenland


Soms is het fijn om even lekker ver weg op vakantie te gaan en je wilt natuurlijk ook nieuwe plekken ontdekken op onze prachtige planeet. Zo kun je in het Spaanse Andalusië een aantal fijne vakantiehuisjes vinden bij zee of dichtbij zee. Maar ook langs de Deense kust zijn karakteristieke vakantieparken te vinden in een van de idyllische dorpjes. Je kunt gaan zeilen, zee-kajakken, vissen, vogels kijken of één van de vele mooie oude kastelen in de omgeving bezoeken. Zo nu en dan zijn er zelfs bruinvissen te zien. Ook in het Portugese Estreito da Calheta bevindt zich een prachtig natuurhuisje met onvergetelijke vergezichten over de oceaan waar je volledig kunt genieten van rust en privacy. Deze omgeving is ook erg populair om te surfen, dus mocht je een fanatiek surfer zijn, vergeet dan vooral niet je board mee te nemen! Je kunt natuurlijk ook surflessen op allerlei niveaus volgen in het mooie Portugal.

Een rustig vakantiepark


Voor veel mensen is het woord vakantiepark afschrikkend. Het wordt al snel geassocieerd met het continu komen en gaan van nieuwe bezoekers, rondrennende kinderen en buren die om 2 uur ’s nachts nog op hun terras zitten te kletsen. De vakantieparken op Natuurhuisje zijn anders. Wij focussen ons op kleinschalige vakantieparken, dit zorgt voor meer rust dan op de reguliere vakantieparken, maar tegelijkertijd behoudt het toch die gezellige sfeer. Het fijne is dat je niet compleet afgelegen in een vakantiehuisje zit, maar toch je privacy hebt. Maar het belangrijkste is uiteraard de prachtige natuur in de omgeving van het kleinschalige vakantiepark. De focus ligt niet op het verblijf in het vakantiehuisje zelf, maar alles wat er in de omgeving te doen is.

Activiteiten aan en op zee

Rondom de zee is van alles te beleven. Of je nu het water op gaat of lekker langs de kant blijft, er is genoeg te doen voor iedereen!

Een lange strandwandeling
Wat is het toch fijn om tijdens je vakantie volledig te ontspannen. Een wandeling helpt hier goed bij. Op het strand is het vaak niet heel erg druk en kun je genieten van de geluiden van de natuur. De klotsende golven, de ruisende wind en de rondvliegende meeuwen. Leeg je hoofd tijdens een strandwandeling en wie weet kom jij wel een strandtentje tegen waar je lekker iets kan drinken, maar dit kan natuurlijk ook in je vakantiehuisje. Let tijdens een strandwandeling goed op wat je allemaal tegenkomt! Soms kun je nog prachtige schelpen vinden op het strand of andere natuurlijke schatten.

Watersporten
Ben je gek op water en actief bezig zijn? Ga dan lekker een dagje het water op. Zo kun je in Portugal op veel plekken erg goed surfen, maar je kunt natuurlijk ook een boottocht gaan maken. Waar je ook heen gaat, er is altijd wel een organisatie die allerlei watersporten aanbiedt. Ben je met kinderen op vakantie? Dan is dit ook een hartstikke goede gelegenheid om kennis te maken met een watersport, organisaties bieden vaak lessen aan voor alle niveaus!

Een dagje strand
Met mooi weer kun je vaak heerlijk zwemmen in de zee, zonnen op het strand of reusachtige zandkastelen bouwen. Pak lekker de strandtassen in en ga een dagje naar het strand! Rond de lunch kun je lekker picknicken. Lekker ontspannen onder de parasol en een boek of de krant lezen of op zoek gaan naar de mooiste schelpen. Een dagje strand is voor alle leeftijden leuk en dat maakt het ook zo’n fijne activiteit. Als je ’s avonds in bed ligt hoor je in je oren vaak nog het geluid van de golven op de achtergrond. Vergeet niet goed je schoenen te legen als je terugkomt, anders ligt je vakantiehuisje vol met zand!

Ben jij een echt watermens en wil jij je volgende vakantie graag dicht bij de zee zijn? Of het nu in Nederland is of in het buitenland, op Natuurhuisje vind je geschikte vakantieparken aan zee voor jouw volgende reis!