Vakantiepark Belgische kust

Voor een prachtig kleinschalig vakantiepark aan de Belgische kust zit je bij Natuurhuisje helemaal goed! Een vakantie aan de Belgische kust is natuurlijk heerlijk: dichtbij huis, net even wat anders en in de zomer zal je hier gegarandeerd een onvergetelijke zomervakantie beleven! Van al het moois en gezelligs dat de Belgische kust te bieden heeft geniet je het beste vanuit een unieke accommodatie. Wat dacht je van een kleinschalig vakantiepark? Hier bij Natuurhuisje vind je de allermooiste!

Lees meer over vakantiepark Belgische kust

81 Natuurhuisjes

Vakantiepark Belgische kust

Voor een prachtig kleinschalig vakantiepark aan de Belgische kust zit je bij Natuurhuisje helemaal goed! Een vakantie aan de Belgische kust is natuurlijk heerlijk: dichtbij huis, net even wat anders en in de zomer zal je hier gegarandeerd een onvergetelijke zomervakantie beleven! Van al het moois en gezelligs dat de Belgische kust te bieden heeft geniet je het beste vanuit een unieke accommodatie. Wat dacht je van een kleinschalig vakantiepark? Hier bij Natuurhuisje vind je de allermooiste!

Voor velen is een vakantie aan de Belgische kust de ideale break, of dit nu in bijvoorbeeld Knokke, De Haan, Oostende of De Panne is.  Met de auto zit je er zo vanuit Nederland, en je geniet hier van de gezelligste kustplaatsen en de fijnste stranden, met gave winkels en lekkere restaurants op een steenworp afstand. Zowel in de zomer als winter is het aan de Belgische kust fijn vertoeven. In de winter kun je aan de Belgische kust uitstekend terecht voor een lekkere minivakantie om lekker uit te waaien en te genieten van de gezellige sfeer. In de zomervakantie kun je aan de Belgische kust de ideale zonvakantie beleven, want de temperaturen zijn er over het algemeen nét even wat hoger dan in Nederland en de stranden zijn verrukkelijk.

Hoe kan je een heerlijke vakantie aan de Belgische kust nou beter ervaren dan vanuit een rustige accommodatie in de natuur, maar wel nog op de perfecte afstand van het strand en de faciliteiten? Wij zijn van mening dat een rustig gelegen accommodatie ideaal is voor een vakantie aan de Belgische kust. Vooral in de zomervakantie kan het namelijk nog wel eens erg druk worden met de vele toeristen die ook de Belgische kust opzoeken! Het is daarom eens tijd voor iets anders dan het standaard appartementencomplex of camping. In een kleinschalig vakantiepark beleef je een unieke vakantie ver weg van de toeristenmassa en met veel ruimte en rust om je heen. Leuk voor jong en oud! In een vakantiepark van Natuurhuisje aan de Belgische kust verblijf je middenin de natuur maar ben je nog wel dicht genoeg bij alle faciliteiten en het strand. 

Voordelen van een kleinschalig vakantiepark

Het is erg verleidelijk om ieder jaar tijdens de vakantie aan de Belgische kust te verblijven in hetzelfde appartement of vakantiehuis. Waarom kies je niet eens voor een kleinschalig vakantiepark? Veel gezelliger en veel rustiger dan een appartement! Het grote voordeel van een kleinschalig vakantiepark van Natuurhuisje is dat je middenin de prachtige natuur verblijft in de Belgische kustregio. Je combineert dus eigenlijk een natuur- en strandvakantie, want je zit vanuit je vakantiepark binnen no time op het strand! Een kleinschalig vakantiepark van Natuurhuisje heeft maximaal 30 vakantiehuisjes en heeft verder geen zwembad of receptie. Hier wordt niet gefocust op het massatoerisme, dus je hebt complete rust en ruimte om je heen!

Je vindt kleinschalige vakantieparken in alle soorten en maten. Je hebt vakantiepark met zo’n 5 vakantiehuisjes, maar er zijn ook parken met zo’n 30 vakantiehuisjes. Het formaat in vakantiehuisjes kan ook verschillen. Zo zijn er vakantieparken met grotere en kleinere vakantiehuisjes. Voor ieder reisgezelschap is er dus wel een geschikte accommodatie te vinden! Een kleinschalig vakantiepark aan de Belgische kust is ideaal voor diegenen die graag flexibel zijn. Een huisje op een vakantiepark is namelijk vaak uitgerust met alle gemakken die je thuis ook hebt. Zo kun je rekenen op een fijne keuken, minimaal 1 slaapkamer en een badkamer. Afhankelijk van de grootte van de accommodatie, zijn er ook huisjes met een grote eetkeuken, grote woonkamer, meerdere slaapkamers en meerdere badkamers. In luxe gevallen zit er ook een badkuip of barbecue bij. Iets wat alle vakantieparken met elkaar in gemeen hebben is dat alle vakantiehuisjes op het park omgeven worden door veel groen, ruimte en rust. Je kunt vakantieparken vinden erg vlakbij het Belgische strand of iets meer landinwaarts, in de bossen of op het platteland bijvoorbeeld. 

Door de zeeën van ruimte die je vindt in een kleinschalig vakantiepark is een vakantie hier leuk voor jong en oud. Wij weten uit ervaring dat het voor kleine kinderen helemaal het einde is om in een vakantiepark te verblijven, vanwege de eindeloze ruimte die ze hebben om te rennen en spelen. Ga je zonder kinderen op vakantie, met je partner bijvoorbeeld, dan kan een kleinschalig vakantiepark aan de Belgische kust erg romantisch zijn met al die natuur om je heen. Je geniet van de optimale privacy waardoor alles even om jullie draait. 

Bestemmingen aan de Belgische kust

De kustplaatsen in België worden gekenmerkt door lange zandstranden met vele schelpjes, gezellige boulevards met heerlijke restaurants en gave winkels. Ook kun je op sommige plekken prachtige duinen en polderlandschappen vinden op de achtergrond. Populaire bestemmingen aan de Belgische kust zijn Oostende, Knokke-Heist, Westende, De Panne, Oostduinkerke, De Haan, Damme en Wenduine. Natuurlijk zijn er nog veel meer kleinere kustplaatsen buiten en tussen de grote kustplaatsen in. Een vakantie aan de Belgische kust staat garant voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Je kunt de heerlijkste strandwandelingen maken, zwemmen in de zee, genieten van de fijne sfeer en eten en drinken in de gezellige strandtenten. In de zomer kan het nog wel eens erg druk worden aan de Belgische kustplaatsen, en daarom is het een goed idee om de drukte te ontlopen door een vakantie te boeken in een kleinschalig vakantiepark!

Heb je zin in wat afwisseling tijdens je vakantie in een vakantiepark? Dan vind je in de buurt van de Belgische stranden mooie natuurgebieden waar je je hart kunt ophalen in de natuur. Wat dacht je van natuurgebied de Westhoek? Dit is het grootste duingebied van de Vlaamse kust, en wordt gekenmerkt door glooiende duinlandschappen. Je vindt hier zowel strand-, voor- en stuifduinen. Samen met de Hoge Venen is de Westhoek het enige natuurreservaat in België. Door de duinen kun je heerlijk wandelen en uitwaaien, genietend van de pure rust en de zon op je bol. 

Voor een geslaagde vakantie aan de Belgische kust zit je in een kleinschalig vakantiepark dus helemaal goed. Je beleeft hier een totaal andere vakantie dan in een appartementencomplex of camping in België. Heerlijk, al die rust en ruimte om je heen! Bij Natuurhuisje vind je de mooiste vakantieparken aan de Belgische kust.