Vakantiepark Drenthe

Drenthe is vooral bekend vanwege de hunebedden, de grafmonumenten gebouwd met enorme rotsblokken. Maar Drenthe heeft nog zoveel meer te bieden! De provincie heeft een prachtige natuur met wel drie Nationale Parken en veel activiteiten. Ga bijvoorbeeld kanoën of survivallen in de natuur of breng een bezoek aan de dierentuin.

Lees meer over vakantiepark drenthe

624 Natuurhuisjes

Vakantiepark Drenthe

Drenthe is vooral bekend vanwege de hunebedden, de grafmonumenten gebouwd met enorme rotsblokken. Maar Drenthe heeft nog zoveel meer te bieden! De provincie heeft een prachtige natuur met wel drie Nationale Parken en veel activiteiten. Ga bijvoorbeeld kanoën of survivallen in de natuur of breng een bezoek aan de dierentuin.

Kleinschalige vakantieparken

Voor iedereen die wil genieten van de rust en ruimte, maar die wel op een vakantiepark willen staan, is een kleinschalig vakantiepark ideaal! Op zo’n vakantiepark staan minder dan 30 vakantiehuizen en vaak is er ook geen receptie of zwembad aanwezig. Door de afwezigheid van zulke faciliteiten op kleinschalige vakantieparken, wordt het vakantiehuis voornamelijk als uitvalsbasis gebruikt om de omgeving te ontdekken, ook is het een ideaal rustpunt om even volledig te ontspannen. De accommodaties op een kleinschalig vakantiepark zijn voornamelijk gevestigd in een natuurrijke omgeving. Genieten en ontspannen staan dan ook voorop tijdens jouw vakantie op een klein vakantiepark.

Doordat een kleinschalig vakantiepark zo’n goede uitvalsbasis is, is de locatie vaak erg goed. Zo zit je dicht bij de natuur, maar zijn er ook vaak andere leuke activiteiten in de buurt. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken op een vakantiepark, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden.

Wanneer je als gezin met kleine kinderen op vakantie gaat, dan is een vakantiehuis op een vakantiepark net iets leuker dan een verblijf in een particulier huisje. Kinderen hebben dan namelijk een grotere kans dat ze speelkameraadjes tegenkomen. Ook een verblijf op een vakantiepark bij de boer is erg leuk voor kinderen. Zo kunnen ze zelf hun eitje voor het ontbijt pakken en mogen ze misschien wel meehelpen bij het bewerken van het land, het schoonmaken van de stal en het voeren van de kalfjes. En wie weet maak je zelfs de geboorte van een kalf mee!

De natuur in

Drenthe heeft maar liefst drie Nationale parken, namelijk het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de Drentsche Aa. Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste bosgebied in Nederland. Dit nationale park is 6000 hectare groot en je vindt hier heide, bos, beekdalgrasland en stuifzand. Je vindt in dit park het donkerste stukje Nederland, ’s nachts kun je hier maar liefst 2900 sterren zien! het Drents-Friese Wold is erg leuk voor mountainbike liefhebbers. Start bijvoorbeeld in Appelscha en fiets vanaf daar over een mountainbikeroute tussen de bomen door het bos in, langs watertjes en door akker- en heideland. Naast wandelen, fietsen en mountainbiken vallen er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen, breng bijvoorbeeld een bezoek aan een schaapskooi, volg een belevingspad of ga kanoën!

Het Dwingelderveld is ook de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie in Drenthe. Dit Nationale Park is het grootste natte heidegebied van Nederland! Ook in dit park vind je schaapskooien, hier vertellen de herders je graag alles over hun baan. Er zijn in het natuurgebied twee schaapskuddes met elk hun eigen herder. Verder kun je bij het Dwingelderveld ook de idyllische brink- en esdorpen vinden waar Drenthe bekend om staat. Vroeger werd het vee verzameld op de Brink voor het naar de weilanden werd gebracht. Tegenwoordig vind je op de ronde velden vaak een gezellige dorpskern waar restaurants met terrasjes zitten.

Het derde Nationale Park is het Drentsche Aa. Dit is een schitterende beek die door de natuur slingert. Wanneer je door het natuurgebied loopt, kom je vast en zeker een keer langs een es- of brinkdorp. Er liggen namelijk 21 dorpjes aan het natuurgebied. Deze dorpjes zijn ook zeker een bezoek waard, vaak hebben ze leuke winkeltjes, mooie oude straatjes en gebouwen en ook vind je er vaak authentieke Saksische boerderijen. Bij het Balloërveld, een groot heideveld, vind je de grootste schaapskooi van Drenthe. Als je door het heideveld wandelt, waan je je even in een andere wereld. Je komt langs zandverstuivingen en veenmeertjes en hier vind je ook de bekende hunebedden!

Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Een wellness sessie is bijna synoniem voor ontspannen. Geniet van een hete sauna of een massagesessie, juist extra lekker na het maken van een lange strandwandeling. Een vakantie in een natuurhuisje kan ideaal zijn om je lichaam wat rust te geven. Tegelijk geef je ook je geest wat mentale rust. Wie door een prachtig natuurgebied loopt of een nieuwe omgeving verkent stapt letterlijk even uit zijn dagelijkse leven en kan op die manier meer afstand nemen van zijn gedachten.

Vakantie op een kleinschalig vakantiepark

Wil je wel op een vakantiepark overnachten, maar niet op een groot en onpersoonlijk vakantiepark? Kies dan juist voor een vakantiehuis op een van onze vakantieparken. Hoe jouw verblijf er precies uitziet, een verblijf op een vakantiepark is hoe dan ook een aantrekkelijk alternatief voor een hotelkamer. Of je nu in het binnenland of buitenland wilt verblijven, er zijn genoeg vakantiewoningen te vinden waarin jij kan genieten van een relaxed verblijf.

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje op een vakantiepark draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Op onze website vind je tientallen accommodaties die op een vakantiepark gelegen zijn, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.