Vakantieparken in Frankrijk

Ben jij op zoek naar een heerlijke vakantiebestemming? Denk dan eens aan Frankrijk! Dit land biedt een grote variatie aan vermaak voor jong en oud, zowel indoor als outdoor. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk kun je uitstekend de omgeving verkennen waarin je je bevindt. In zo’n vakantiehuis geniet je van een kleinschalige accommodatie met al het comfort dat je nodig hebt tijdens een vakantie.

Lees meer over vakantieparken in Frankrijk

2441 Natuurhuisjes

Ben jij op zoek naar een heerlijke vakantiebestemming? Denk dan eens aan Frankrijk! Dit land biedt een grote variatie aan vermaak voor jong en oud, zowel indoor als outdoor. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk kun je uitstekend de omgeving verkennen waarin je je bevindt. In zo’n vakantiehuis geniet je van een kleinschalige accommodatie met al het comfort dat je nodig hebt tijdens een vakantie.

Wie houdt er nu niet van Frankrijk? Wellicht ben je hier al vele keren geweest voor de jaarlijkse vakantie, of misschien nog nooit. Het is in ieder geval een uitstekend idee dat je nu aan het overwegen bent om te gaan naar dit prachtige land! Je kunt hier terecht in zowel de winter als in de zomer, voor bijvoorbeeld een wintersport of een heerlijke zonvakantie. Omdat het land zoveel variatie biedt in natuur, is er voor jong en oud altijd wel iets te beleven. Aan outdoor avontuur hier geen tekort! Ook kun je hier uiteraard uitstekend eten, aangezien Frankrijk één van de beste keukens heeft van Europa. Tevens vind je in Frankrijk de prachtigste steden met veel cultuurhistorisch pracht, maar ook vind je gezellige, pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Er zijn vele opties aan accommodaties in Frankrijk, uiteenlopend van Bed and Breakfasts, hotels tot aan campings. Een perfecte accommodatie voor jong en oud is een vakantiepark in Frankrijk. Hierbij moet je vooral niet denken aan een grootschalig vakantiepark, maar aan een kleinschalig vakantiepark van maximaal 30 vakantiehuisjes. Bij Natuurhuisje vind je talloze vakantieparken in deze categorie, waarbij je het comfort en de vertrouwdheid van een vakantiepark ervaart, maar dan op een kleinere schaal. Al de kleine vakantieparken bij Natuurhuisje hebben geen receptie en ook geen zwembad. Je verblijft dus op een plek waar veel privacy en rust heerst, dus je zult helemaal opladen in een Frans vakantiepark! Ook geniet je hier van een vertrouwd gevoel omdat er andere toeristen om je heen verblijven.

De flora en fauna van Frankrijk

Van noord tot zuid varieert het landschap in Frankrijk ontzettend. Dit komt door de temperatuurverschillen die je vindt in het land. Zo heb je in het zuiden de hoge bergen van de Alpen en de Pyreneeën waar je uitstekend kunt doen aan wintersport of prachtige wandelingen in de zomer. De kustgebieden en het noorden zijn weer wat minder bergachtig, waardoor je hier uitstekend op een heerlijke zomervakantie kunt gaan.

Voor de natuurliefhebbers vind je in Frankrijk tevens vele bossen, waardoor je urenlange wandelingen en fietstochten kunt maken. De grootste bosgebieden zijn te vinden in de Elzas-Ardennen en in Gascogne. In de Franse bossen vind je vooral boomsoorten zoals beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen. Daarnaast kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in één van de vele Nationale Parken in Frankrijk, die verspreid liggen over het hele land. Neem bijvoorbeeld een van de iets minder bekende natuurgebieden, zoals de Jura, de Vogezen, De Ardennen, de Vendée en het Massif Central. In heel Frankrijk vind je in het totaal zeven Nationale Parken en veertig regionale parken. Ook zie je in Frankrijk vele prachtige bloemen, zoals lavendel en narcissen.

Een ander verschijnsel waar Frankrijk natuurlijk internationaal bekend om staan, zijn de wijngaarden. Je vindt hier vele wijngaarden verspreid door heel het land, iedere streek met een eigen wijnspecialiteit. Bordeaux is zo’n wereldberoemde wijnstreek, gelegen aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Ook de Bourgogne is een wereldberoemde wijnstreek. Onder andere de wijn Pinot Noir komt uit dit gebied, maar ook worden hier Chardonnay wijnen geproduceerd. Andere wijnregio’s zijn de Champagne, Corsica, Elzas en Loire. Het is zeker de moeite waard een wijntour te doen als daguitstapje in een wijngaard. Vraag vooral aan de eigenaren van het vakantiehuis waar je verblijft waar je dit het beste kunt doen.

Houd je van vogels? Dan is een vakantie naar Frankrijk ook een zeer goed idee. Vogelliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen in de natuur, zoekend naar de mooiste vogels. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels vind je hier volop in de regio van Lac du Der-Chantecoq. Wat dacht je van flamingo’s? Die leven ook in Frankrijk! Je vind deze prachtige vogels vooral in het Parc Naturel Régional de Camargue. Dit is een van de weinige plekken rondom de Middellandse Zee waar je deze prachtige dieren kunt vinden. Zeker de moeite waard om hier in de buurt een vakantiehuis te boeken als je van vogels houdt! In dezelfde regio vind je tevens vele wilde paarden, en ook bevers, zwarte stieren en zwijnen. Daarnaast is de baai van Somme een aanrader voor vogelliefhebbers. Hier zie je vooral zeevogels en lepelaars, en met een beetje geluk kun je ook zeehonden spotten!

Cultuur in Frankrijk

Als je denkt aan de Franse cultuur, dan denk je natuurlijk gelijk aan grote, historische steden zoals Parijs, Lille, Nice en Lyon. Deze steden zijn dan ook perfect voor een daguitstapje met het hele gezin, om de mooiste musea te bezoeken en het lekkerste eten te eten. De steden kun je uitstekend verkennen te voet, met het openbaar vervoer of op de fiets. Uiteraard bruist het in de kleine dorpjes ook nog van de cultuur. Sterker nog, het lijkt hier soms wel alsof de tijd eeuwenlang heeft stilgestaan. Nabij ieder vakantiepark in Frankrijk vind je wel een gezellig dorpje waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Koop een baguette bij de lokale bakker, en ga op het centrale pleintje zitten om in je beste Frans een praatje te maken met wat locals. Erg leuk! Ook vind je door heel Frankrijk prachtige kastelen. Een wereldberoemd kasteel is natuurlijk het Mont Saint-Michel op een klein getijdeneiland aan de monding van de Couesnon.

Als je dus op zoek bent naar een vakantiebestemming geschikt voor jong en oud, dan is Frankrijk de ideale keuze. Vooral in een kleinschalig vakantiepark, zoals aangeboden bij Natuurhuisje, zit je hier sowieso gebakken en beleef je het echte vakantiegevoel! In een kleinschalig vakantiepark verblijf je zeer comfortabel en op de mooiste locaties, waardoor je vanuit je vakantiehuis binnen no time in de mooiste plekjes in de natuur zit. Bekijk ons hele aanbod!