Vakantiepark Friesland

De provincie Friesland bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincie Groningen, Flevoland, Overijssel en Drenthe. Deze provincie staat ook wel bekend als heerlijke vakantiebestemming voor een vakantie in eigen land, door de prachtige natuur en het vele water dat je hier vindt. Vanuit een kleinschalig vakantiepark in Friesland kun je heerlijk de prachtige omgeving verkennen.

Lees meer over vakantiepark Friesland

335 Natuurhuisjes

Vakantiepark Friesland

De provincie Friesland bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincie Groningen, Flevoland, Overijssel en Drenthe. Deze provincie staat ook wel bekend als heerlijke vakantiebestemming voor een vakantie in eigen land, door de prachtige natuur en het vele water dat je hier vindt. Vanuit een kleinschalig vakantiepark in Friesland kun je heerlijk de prachtige omgeving verkennen.

De oer-Hollandse provincie Friesland in het noorden van Nederland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, en dan in het bijzonder voor waterliefhebbers. In deze prachtige provincie vind je vele weidenlandschappen en polderlandschappen die zorgen voor de mooiste vergezichten. Ook kun je door deze groene landschappen naar hartenlust wandelen en fietsen. Daarnaast vind je in Friesland werkelijk overal water, waardoor deze provincie ook wel de waterprovincie van ons land wordt genoemd. Watersportliefhebbers kunnen hier daardoor ook echt hun hart ophalen! Ook vind je in Friesland maar liefst vier Nationale Parken, waar de natuur uiteraard verbluffend mooi is. Als je de totale oppervlakte van water en land in Friesland bij elkaar optelt, is het de grootste provincie van Nederland.

Je vindt tegenwoordig vele soorten accommodaties in Friesland, dus voor iedere vakantieganger is er wel een geschikt verblijf te vinden. Heb je al nagedacht over een verblijf in een vakantiepark in Friesland? Dit is een erg comfortabele en vertrouwde accommodatie vanuit waar je uitstekend de omgeving kunt verkennen. Het voordeel van de vakantieparken die worden aangeboden bij Natuurhuisje is dat ze allemaal erg kleinschalig zijn. Dit wilt zeggen dat er maximaal 30 vakantiehuizen in een vakantiepark staan, waardoor je niet op elkaars lip zit met andere vakantiegangers. Wel heb je dan het vertrouwde gevoel van het hebben van andere toeristen om je heen. De kleinschalige vakantieparken in Friesland hebben tevens geen zwembad en geen receptie.

Flora en Fauna van Friesland

Friesland kent maar liefst vier Nationale Parken, allemaal op hun eigen manier even mooi. Dit zijn het Nationaal Park Schiermonnikoog, Nationaal Park de Alda Feanen, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park Lauwersmeer. In al deze natuurgebieden kun je rekenen op de prachtigste vergezichten, rijk aan prachtige wateren en eindeloze weidelandschappen. Hier ervaar je de ware rust en dus het ultieme vakantiegevoel, echt opladen! Door het vele water vind je hier een grote variatie aan waterdieren, zoals vogels, amfibieën, vissen en insecten. Deze dieren behoren natuurlijk tot het grote trots van Friesland, dus in verschillende buitencentra en natuurmusea vertellen medewerkers graag meer over de flora en fauna in Friesland. De Friese natuur wordt beschermd door It Fryske Gea (Het Friese Landschap): een vereniging die ervoor zorgt dat het landschap niet teveel wordt aangetast door de mensen.

Er zijn talloze noemenswaardige landschappen in Friesland te vinden. Het Waddengebied is er daar één van. In Friesland vind je namelijk vier van de vijf bewoonde Waddeneilanden, namelijk Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Als je van stranden houdt, zit je in Friesland dus wel goed. De stranden van de Waddeneilanden lenen zich perfect voor een geslaagde strandvakantie, waarbij je kunt genieten van eindeloze strandwandeling, en van het spelen in het zand voor de kleintjes. Uiteraard kun je ook heerlijk zwemmen, vliegeren, fietsen en wadlopen in deze regio. Tevens kun je hier doen aan surfen, op eigen houtje of met een surfles.

De Friese Wouden is ook een prachtig landschap in Friesland. Hier vind je niet zo zeer zoveel water, maar juist een prachtige coulissenlandschap met de mooiste vergezichten. De Friese Wouden vind je in het oosten van Friesland, dichtbij de grens met Groningen. Ook Gaasterland is de moeite waard te bezoeken. Dit prachtige natuurgebied ligt in het zuidwesten van Friesland en maakt deel uit ven het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Je vindt hier glooiend bossen waardoor je heerlijk kunt wandelen. Deze plek is ook een uitstekende uitvalsbasis om de Friese Meren te verkennen. Hier kun je heerlijk recreëren, watersporten en varen.

Recreatie in Friesland

Er zijn talloze recreatiemogelijkheden in Friesland, uiteraard in de natuur, maar ook indoor zijn er goede mogelijkheden voor uitstapjes met het gezin. Het water is natuurlijk een van de hoofdredenen waarom mensen naar Friesland komen voor vakantie. Kanoën, zeilen, vissen, surfen, zwemmen, en fierljeppen: het kan hier allemaal! Je kunt gaan voor watersporten op zee vanaf de Waddeneilanden, of op een van de binnenlandse wateren, zoals de Friese Meren. Uiteraard kun je ook heerlijke wandelen, fietsen en paardrijden in de Friese landschappen. De mogelijkheden zijn eindeloos in Friesland!

Voor wat culturele afwisseling tijdens je vakantie heb je in Friesland gelukkig ook goede opties. Zo zou je echt eens een bezoekje moeten brengen aan de Friese steden! Neem bijvoorbeeld Sneek: een prachtige stad, rijk aan stadsgrachten en prachtige straatjes. Hier kun je heerlijk slenteren en stadswandelingen maken. Vanuit hier kun je tevens prima het Sneekermeer bereiken, waar je kunt doen aan vele watersporten. Ook Harlingen is een prachtige Friese stad, in het westen van de provincie, grenzend aan de Waddenzee. Hier kun je je vermaken tussen de oude pakhouden, grachtengordels en historische verdedigingswerken. Natuurlijk heb je dan ook nog de hoofdstad Leeuwarden, waar je uitstekend kunt shoppen en uiteten. De historische binnenstad beschikt over singels en vele rijksmonumenten en musea. Neem bijvoorbeeld het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân en het Nationaal Keramiekmuseum Princessehof.

Een onvergetelijke vakantie in Friesland

Friesland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, en dan vooral voor waterliefhebbers. Hierdoor kun je hier uitstekend op zomervakantie voor eindeloos waterplezier. Maar ook zit je in de winter wel goed in Friesland, want ook dan kun je hier heerlijke wandelingen maken en schaatsen over de bevroren wateren. Een vakantiepark is de ideale accommodatie in Friesland, omdat je geniet van een kleinschalig en gezellig verblijf, maar wel met andere toeristen om je heen. Vanuit je vakantiepark kun je op pad naar een van de vele natuurgebieden die Friesland rijk is, om helemaal op te laden in de natuur. Bij Natuurhuisje vind je onder de accommodaties in Friesland prachtige vakantieparken waar je sowieso het ultieme vakantiegevoel zult beleven. Met de vele wateren, prachtige weilanden, spectaculaire vergezichten en leuke steden binnen handbereik, zal jong en oud hier zich niet hoeven vervelen. Bekijk totale aanbod aan vakantieparken in Friesland!