Vakantiepark Gelderland

Ontdek de rust, natuur en de ontspannen sfeer in de prachtige achterhoek van Nederland. Als er een provincie is met de mooiste natuur, dan is dat zeker Gelderland wel. Of je nu op zoek bent naar natuur of cultuur, in Gelderland is het allemaal te vinden. Neem gezellig je familie of vrienden mee naar een van de vakantiehuisjes in het prachtige Gelderland!

Gelderland is de grootste provincie aan Nederland en grenst in het oosten aan Duitsland. De steden Arnhem en Nijmegen kent iedereen vast wel, en deze mooie steden waar je de geschiedenis voelt als je door de straatjes loopt, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar vergeet vooral niet ook wat dieper de provincie Gelderland in te gaan, richting onze Duitse buren, want ook hier, weg van de steden vind je de meest bewonderenswaardige plekjes. Ook hier in alle rust en weg van de drukte vind je knusse vakantiehuisjes.

Het Gelderse landschap

Wanneer je in Gelderland bent, merk je hoe trots de inwoners zijn op de prachtige natuurgebieden en vaak weten zij ook de mooiste plekjes te vinden, dus schroom vooral niet om tijdens je verblijf in een vakantiehuisjes een local te vragen voor een paar goede tips! De karakteristieke rijkdom van Gelderland wordt goed behouden zodat de generaties in de toekomst er ook optimaal van kunnen genieten. Gelderland staat bekend om haar variatie aan landschappen: dichte bossen en uitgestrekte heidevelden op de Veluwe, weidse uiterwaarden langs de grote rivieren en het intiem coulisselandschap van de Achterhoek, adembenemend!

Als er een provincie is met veel natuurgebieden, dan is het Gelderland wel. Hierdoor ben je overal wel omgeven door de natuur of zijn de bossen erg dichtbij. Bijvoorbeeld de prachtige Betuwe met haar boomgaarden met appels, peren, kersen en allerlei ander lekker fruit. Een ideale omgeving om te fietsen of een lange wandeling te maken. De Gelderse Poort is een ruig gebied vol wilde paarden en runderen, bevers en duizenden ganzen. In dit gebied zijn wind, water en dieren vrij spel gegeven en dat is goed terug te zien in dit ruige gebied. Elk seizoen heeft dit gebied een ander gezicht waar je versteld van zult staan. Maar het meest bekende natuurgebied is misschien wel de Veluwe. Met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten. Het is dé plek om wild te zien, dus mocht je wat dieren willen spotten, ga dan eens vroeg in de ochtend of in de avond stil op een kruising zitten!

Activiteiten in Gelderland

Tijdens je vakantie in Gelderland wil je natuurlijk niet de hele dag in je vakantiehuisje doorbrengen. Gelukkig is er genoeg in de omgeving te doen.

Bezoek een kasteel
Tussen de prachtige landschappen door, staan er vele kastelen in Gelderland. Neem een duik in het verleden tijdens een bezoek aan een van deze bijzondere kastelen in de Gelderse streken. Alle perioden uit de geschiedenis zijn ruim vertegenwoordigd. Overal kom je statige kastelen en landhuizen tegen. Bijvoorbeeld het bekende kasteel Doornenburg, waar de televisieserie over Ridder Floris in de jaren ’60 werd opgenomen. Dit kasteel is landelijk gelegen in de gemeente Lingewaard en behoort tot een van de best bewaarde kastelen van Nederland. Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis het Loo waar je de ruim drie eeuwen bewoning door de Oranje Dynastie kan aanschouwen. In hartje Achterhoek vind je Kasteel Ruurlo waar je ondergedompeld wordt in geschiedenis, cultuur en natuur. Naast deze drie voorbeelden zijn er nog veel meer kastelen in het prachtige Gelderland. Trek er een dagje voor uit en bezoek een of meerdere kastelen!

Wandelen in Gelderland
Gelderland is een waar wandel walhalla en uiteraard bekend  door de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Een echte wandel- en natuurliefhebber zal zich hier als een klein kind in de snoepwinkel voelen, vooral omdat de keuze voor wandelroutes zo groot is. Deze prachtige routes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vele wandelaars, want wie wil er nou niet uren rondstruinen door de prachtige natuurgebieden in Gelderland? De meeste routes lopen door de Veluwe. Voor cultuurhistorische wandelroutes kun je beter naar de Betuwe gaan die rijk is aan oude en goed geconserveerde steden zoals Culemborg en Tiel. Stippel in je vakantiehuisje alvast een route uit, trek lekker je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige routes in het mooie Gelderland.

Een dagje naar Arnhem of Nijmegen
Zoals eerder gezegd, mag je Arnhem en Nijmegen eigenlijk niet overslaan. Arnhem is de stad van de mooie parken, talloze winkeltjes en gezellige straatjes. Mocht je een dagje willen winkelen, dan ben je hier op de juiste plek. Tussen al deze winkeltjes bevinden zich talloze cafés en restaurant waar je lekker kunt lunchen of koffie kunt drinken in de middag. Maar Arnhem heeft ook een prachtige geschiedenis die zowel in de monumentale gebouwen als in de architectuur terug te zien is.

Nijmegen wordt ook wel gezien als groen, hip en bourgondisch. De binnenstad is enorm gezellig en heeft net als Arnhem veel winkeltjes en knusse straatjes.  Maar ook de rand van Nijmegen is een bezoek meer dan waard. Op het terrein van de voormalige Honig-fabriek vind je een hip stukje Nijmegen. Hier in de oude fabriekshallen vindt ateliers, kunstenaars en leuke vintage winkels. Voor de kinderen is er zelfs een indoor speeltuin. Langs de waal vindt je een bijzonder stukje groen wat je eenvoudig wandelend of op de fiets kunt verkennen. In deze prachtige groene omgeving kun je ook heerlijk even tijd maken voor een uitgebreide picknick.

Gelderland is een groene provincie met afwisselende landschappen en karakteristieke kastelen. Is Gelderland jouw volgende vakantiebestemming? Op deze pagina vind je vakantieparken in Gelderland zodat jij je ideale vakantiehuisje kunt uitzoeken!

Lees meer over vakantiepark Gelderland
Lees meer over:

Vakantiepark Gelderland

Ontdek de rust, natuur en de ontspannen sfeer in de prachtige achterhoek van Nederland. Als er een provincie is met de mooiste natuur, dan is dat zeker Gelderland wel. Of je nu op zoek bent naar natuur of cultuur, in Gelderland is het allemaal te vinden. Neem gezellig je familie of vrienden mee naar een van de vakantiehuisjes in het prachtige Gelderland en geniet van een heerlijke vakantie op een kleinschalig vakantiepark.

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en grenst in het oosten aan Duitsland. De steden Arnhem en Nijmegen kent iedereen vast wel, en deze mooie steden waar je de geschiedenis voelt als je door de straatjes loopt, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar vergeet vooral niet ook wat dieper de provincie Gelderland in te gaan, richting onze Duitse buren, want ook hier, weg van de steden vind je de meest bewonderenswaardige plekjes. Ook hier in alle rust en weg van de drukte vind je knusse vakantiehuisjes. Als je dus verblijft op een vakantiepark in Gelderland van Natuurhuisje, dan kun je uitstekend de omgeving gaan verkennen en genieten van een rustige en natuurrijke vakantie.