Vakantiepark Renesse

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over vakantiepark Renesse
Lees meer over:

Vakantiepark Renesse

Kies je voor een vakantie in Zeeland? Dan is Renesse misschien wel dé perfecte bestemming voor jou. Als je kiest voor een vakantiepark van Natuurhuisje zul je niet verblijven op een druk park vol met feestende jongeren. Bij ons kun je er namelijk vanuit gaan dat je je altijd ergens in een natuurrijk gebied bevindt. Ook staan de accommodaties ver genoeg uit elkaar en sowieso beschikt het park nooit over meer dan 30 accommodaties. Je hebt dus in ieder geval geen last van andere vakantiegangers en kan volop van de rust om je heen genieten.

Wist je dat je in Renesse ook prima terecht kunt voor een heerlijke wandel- of fietsvakantie? Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Schouwen-Duiveland, een prachtig natuurgebied dat ook door Renesse loopt. Ook het strand in Renesse is prachtig en bestaat uit een lengte van maar liefst 17 kilometer. Wist je dat je er zelfs zeehonden kunt spotten? Ook voor het bekijken van mooie bezienswaardigheden zit je hier helemaal goed. Je kunt er namelijk een bezoekje brengen aan Slot Moermond of de Jacobuskerk gaan bewonderen. Laat je snel verrassen door ons aanbod en door alles dat je in Renesse kunt beleven!

Bezoek de Vroonplas

Als je zin hebt in een mooie wandeling langs het water en door de bossen, dan is de Vroonplas echt iets voor jou. Dit is een prachtig en heerlijk rustig stukje natuurgebied waar je fijn kunt wandelen of fietsen. Er kan ook gevist worden op onder andere karpers. Als je op vakantie gaat in een vakantiepark in Renesse, mag een bezoekje aan dit park zeker niet ontbreken. Natuurlijk bevind je je sowieso al midden in de natuur bij een verblijf van Natuurhuisje. Je zit dus in ieder geval niet op een druk park of ergens tussen de toeristenmassa. Naast het feit dat je ‘s ochtends heerlijk een ochtendwandeling kunt maken in de natuur waar je je bevindt, is een uitstapje naar de Vroonplas een goed idee. Het park ligt overigens tussen het centrum en het strand, dus je kunt het prima combineren met een dagje strand of een bezoekje aan het centrum!

Of breng een bezoekje aan natuurgebied Schouwen-Duiveland

Dit gebied wordt ook wel ‘de kroon van Zeeland genoemd’, en dat is ook niet zo gek. Je wandelt hier door de duinen, door bossen en langs prachtige meren. Ook kun je hier herten spotten en zijn er diverse bijzondere vogels te zien. Schouwen-Duiveland is een schiereiland en wordt dus omringd door water. Niet alleen kun je hier dus heerlijk wandelen, je kunt er ook volop duiken, zwemmen, zeilen en nog veel meer! Ook voor een actieve vakantie zit je hier dus goed. Het gebied eromheen bestaat uit leuke dorpjes en mooie bossen. De bossen worden tevens goed bijgehouden door Staatsbosbeheer. Heb je dus zin om dieren te spotten, een heerlijke boswandeling te maken én door de duinen te lopen? Dan mag een bezoekje aan Schouwen-Duiveland absoluut niet ontbreken!

Wandelen door Renesse

Als je een vakantiepark in Renesse aan het zoeken bent van Natuurhuisje, weet je al dat je van een natuurrijke vakantie kunt gaan genieten. Naast het feit dat je zo je huisje uitstapt en je midden in de vrije natuur bevindt, is het natuurlijk ook leuk om een aantal wandelingen in te plannen. Waar je ook bent, er zijn altijd wel diverse wandelroutes beschikbaar om de omgeving goed te gaan verkennen. Veel wandelroutes zijn vrij lang en dus meer geschikt voor de gevorderde wandelaar. Toch zijn er vaak ook kortere wandelroutes beschikbaar. Het is een kwestie van even goed zoeken. Je kunt de wandelroutes op diverse websites vinden en soms natuurlijk ook in de accommodatie zelf. Kortere wandelroutes zijn vaak beter geschikt voor beginnende wandelaars of gezinnen met kinderen. Kies dus eerst een wandelroute die goed bij je past.

Wat is er nu zo leuk aan het ontdekken van de natuur terwijl je aan het wandelen bent? Het mooie van wandeltochten maken, is vooral het feit dat je alles heel bewust kunt bekijken. Zie je wat moois? Dan sta je gewoon even stil om van het moment te genieten. Natuurlijk kun je beter niet al te veel meenemen tijdens het wandelen, maar een goede rugtas zorgt ervoor dat je de essentiële dingen toch bij je kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan een flesje water en wat te eten voor onderweg. Ook een klein kleedje kan handig zijn, zodat jullie onderweg even ergens kunnen uitrusten als er geen bankje beschikbaar is. Ook kun je te voet over hobbelige weggetjes lopen, bergen beklimmen en zelfs door kleine riviertjes lopen. Op deze manier kun je heel bijzondere plekjes ontdekken. Natuurlijk is wandelen ook perfect geschikt om bosrijke gebieden te ontdekken!

Het klimaat in Zeeland

Als je een vakantie naar Zeeland gaat boeken, wil je natuurlijk wel weten hoe het met het weer zit. Uiteraard kun je nooit helemaal zeker weten wat voor weer je krijgt, maar hierbij geven we je een beetje een idee van het klimaat in Zeeland. Heel Nederland beschikt over een gematigd zeeklimaat, dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. Dat is in Zeeland dus niet anders.

De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Gelukkig heb je in Renesse vaak een briesje vanuit zee, waardoor de hitte bijvoorbeeld beter te doen is dan landinwaarts.

In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.