Vakantiepark Twente

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over vakantiepark Twente

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiepark Twente

Ben jij wel eens in Twente geweest? Zo niet, dan is nu het moment om daar eens een keer naartoe te gaan! Kies je dan ook nog voor een vakantiepark van Natuurhuisje, dan zit je helemaal goed. Op die manier kun je namelijk optimaal genieten van al het moois dat de natuur van Twente en omgeving te bieden heeft. Laat je inspireren door een aantal prachtige natuurgebieden en leuke activiteiten. Een vakantie in eigen land was nog nooit zo leuk!

In ons overzicht zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een vakantiepark van ons is echter wel even wat anders dan een standaard vakantiepark. Je zult je namelijk niet tussen de toeristenmassa bevinden en je zal juist wel midden in de natuur verblijven! Zo kun je iedere dag beginnen met een heerlijke ochtendwandeling door een mooi gebied. Word wakker door het gefluit van de vogels en geniet ‘s avonds van een prachtige sterrenhemel vanaf je terras. Of je nu samen met je partner, met het hele gezin of zelfs met de hele familie op vakantie gaat, bij ons is alles mogelijk. Je vindt er namelijk knusse, romantische huisjes, maar we bieden ook ruime, gezellige of luxe groepsaccommodaties aan. Ontdek Twente vanaf jouw vakantiepark en geniet van een heerlijke vakantie midden in de natuur!

Beleef de natuur in Twente

Twente bevindt zich in Overijssel en laat dat nou net een provincie zijn waar je volop kunt genieten van de natuur. In Twente en de omgeving barst het dan ook van de mooie natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelroute Witte Veen? Hier wandel je door een voormalig smokkelgebied en kom je langs hoogveen, grasland en moerassen. Bij deze wandelroute kom je een klein stukje door Duitsland, net over de grens. De wandelroute is 8,6 kilometer. Ook kun je in Twente allerlei vogels en diersoorten tegenkomen. Zo vind je in sommige gebieden de zeldzame kamsalamander en ook steenmarters worden er regelmatig gespot.

Natuurlijk hoef je niet alleen maar in Twente te blijven. Als je toch op vakantie bent in deze plaats, kun je net zo goed een bezoekje brengen aan een aantal prachtige natuurgebieden in de rest van de provincie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sallandse Heuvelrug of de Weerribben-Wieden? Dit zijn 2 prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen en zelfs kunt varen. Ook een bezoekje aan de plaats Giethoorn mag zeker niet ontbreken. Als je van water en natuur houdt, zit je daar namelijk helemaal goed! Zoals je ziet ontbreekt het dus niets aan natuur in Twente en de rest van Overijssel. Kies daarom gerust eens voor een kleinschalig vakantiepark in Twente van Natuurhuisje en geniet optimaal van de rust, de natuur en het geluid van de vogels.

Wat valt er allemaal te beleven in Twente?

Natuurlijk valt er van alles te beleven in Twente. Je kunt namelijk een bezoekje brengen aan de mooie steden Almelo, Enschede of Oldenzaal. Daarnaast valt er nog veel meer te beleven. In Twente zijn diverse musea te vinden, waaronder het Internationaal Brandweermuseum en het historisch museum Vriezenveen. Daarnaast zijn er ook allerlei mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kasteel en Landgoed Twickel? Dit is een eeuwenoud landgoed dat zich in Ambt Delden bevindt. Het kasteel staat onder andere bekend om zijn prachtige tuinen. Ook Landgoed Warmelo en Koetshuis Singraven zijn absoluut een bezoekje waard. Of je dus van natuur, kunst, cultuur of geschiedenis houdt, in Twente vind je het allemaal!

Ook wandelen of fietsen is natuurlijk geweldig om te doen in dit gebied. De Twentenaren vinden zelf dat het misschien wel over het mooiste fiets- en wandelgebied van Nederland beschikt! Uiteraard is er maar één manier om daar achter te komen, en dat is natuurlijk om zelf een wandel- of fietsvakantie in Twente te gaan beleven. Gelukkig is Twente nooit ver rijden en kun je dus heel gemakkelijk de fietsen meenemen op vakantie. Als je niet over een fietsendrager beschikt zijn er gelukkig genoeg plekken om een fiets te huren. Het kan ook erg leuk zijn om de omgeving eens op een elektrische scooter te gaan verkennen. Als je kiest voor een wandelvakantie, vergeet dan niet om goede wandelschoenen mee te nemen.

Het weer in Twente

In Twente is het weer niet heel anders dan in de rest van Nederland of Overijssel. Dat betekent dat het weer er vaak wisselvallig en onvoorspelbaar is. Toch kan het klimaat behoorlijk verschillen in de verschillende provincies. Zo in de ene provincie bijvoorbeeld regenen, terwijl in de andere de zon schijnt! Helaas is dit nooit van tevoren echt vast te stellen. Het enige dat je kan doen is regelmatig het weerbericht checken en je activiteiten daarop aanpassen.

De temperaturen in de zomer zullen in Twente over het algemeen niet heel warm zijn. De lente is overigens de maand waarin meestal de minste neerslag valt. Toch blijft het natuurlijk Nederland, dus een buitje kan altijd wel vallen. De maand Augustus is over het algemeen de warmste maand en ook de maand waarin er uit wordt gegaan van de minste neerslag. Wil je bijna zeker zijn van mooi en zonnig weer? Dan kun je het beste een tripje naar Twente plannen in de maanden Juli of Augustus. Neem je genoegen met iets mindere temperaturen? Dan kun je er prima terecht vanaf Mei tot en met Oktober!

Ook in de winter kun je natuurlijk gewoon genieten van een vakantie in Twente. De winters in Nederland zijn de laatste jaren vrij mild en ook daar is dat het geval. Ben je van plan om een weekendje weg in Nederland te plannen tijdens de wintermaanden? Dan is Twente absoluut een prima keuze. Wil je sneeuw zien? Dan kun je beter je reis wat verder weg plannen. Nederland heeft de laatste tijd niet veel sneeuw laten zien. In principe maakt het dus niet uit in welk seizoen jij naar deze omgeving gaat. In een vakantiepark in Twente van Natuurhuisje zit je sowieso goed!