Vakantiepark Veluwe

Als je graag in Nederland wilt blijven voor je vakantie en je bent een natuurliefhebber, dan is de Veluwe waarschijnlijk de ideale bestemming voor jou! In een vakantiepark op de Veluwe beleef je het ultieme outdoor leven. ’s Ochtends vroeg word je wakker met het geluid van de vogeltjes, waarna je gelijk het prachtige Nationale Park kunt gaan verkennen. Een accommodatie bij Natuurhuisje maakt jouw vakantie op de Veluwe echt af!

Lees meer over vakantiepark Veluwe

949 Natuurhuisjes

Vakantiepark Veluwe

Als je graag in Nederland wilt blijven voor je vakantie en je bent een natuurliefhebber, dan is de Veluwe waarschijnlijk de ideale bestemming voor jou! In een vakantiepark op de Veluwe beleef je het ultieme outdoor leven. ’s Ochtends vroeg word je wakker met het geluid van de vogeltjes, waarna je gelijk het prachtige Nationale Park kunt gaan verkennen. Een accommodatie bij Natuurhuisje maakt jouw vakantie op de Veluwe echt af!

Het gebied de Veluwe is een grote, beboste landstreek in de provincie Gelderland. Het barst hier van de prachtige flora, fauna, vergezichten, landschappen en natuurgebieden. Het gebied meet zo’n 1000 vierkante kilometer, verspreid over een regio tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. De Veluwe is één van de mooiste regio’s in Nederland, en daarom is het ook zeker een goed idee om hier op vakantie te gaan in een vakantiepark. De recreatiemogelijkheden zijn eindeloos in de natuur, zowel in de zomer als in de winter. Ook kent de Veluwe verschillende mooie dorpen die je kunt bezoeken voor wat afwisseling tijdens je Veluwse vakantie.

Als je je aan het oriënteren bent op accommodaties op de Veluwe, dan zal je snel zien dat er talloze opties zijn! Gelukkig hebben wij bij Natuurhuisje de allermooiste accommodaties voor je uitgezocht! Het fijne is dat alle vakantiehuisjes prachtige gelegen zijn in de natuur. Neem bijvoorbeeld de kleinschalige vakantieparken op De Veluwe in ons aanbod. Een vakantie in een vakantiepark is de ideale manier om optimaal van de vakantie te genieten, omdat je al het comfort, alle faciliteiten en gezelligheid vind in je accommodatie. Bij een vakantiepark bij Natuurhuisje moet je niet denken aan een groot, te druk vakantiepark, maar eerder aan een kleinschalig, rustig en serene vakantiepark. In zo’n kleinschalig vakantiepark op de Veluwe zit je middenin de natuur en heb je veel privacy en ruimte om je heen, juist omdat er zo weinig andere toeristen op het vakantiepark verblijven. Alle vakantieparken op de Veluwe bij Natuurhuisje hebben maximaal 30 vakantiehuisjes, en ook is er geen zwembad of receptie aanwezig.

Verder is een vakantie op de Veluwe in een vakantiepark ideaal, omdat je natuurlijk in eigen land blijft. Hierdoor zijn de reistijden zeer kort en is dus de drempel veel lager om gewoon te gaan! Ook als last minute is de Veluwe daardoor een topbestemming, zelfs al is het maar voor een weekendje weg. Natuurliefhebbers zullen hier echt hun hart kunnen ophalen, want op de Veluwe zie je een en al natuurschoon!

Activiteiten op de Veluwe

Vanuit je vakantiepark op de Veluwe zit je binnen no time in de mooiste natuurgebieden en Nationale Parken waar je je hart kunt ophalen in de spectaculaire, rustgevende natuur. Dit alles kan je bijvoorbeeld prima verkennen met een wandeling of met een fijne fietstocht. Echt leuk is het om erop uit te gaan met een boswachter! Hij weet je alles te vertellen over de geschiedenis, flora en fauna van de Veluwe. Ook zal hij je meenemen op pad om dieren te spotten, zoals herten, reeën, zwijnen, vele soorten vogels en reptielen, die je anders in je eentje misschien nooit had gezien! Informeer zeker eens op het vakantiepark waar je verblijft over de mogelijkheden voor zo’n uitstapje met een boswachter.

De bovengenoemde dieren zal je vooral kunnen spotten in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit Nationale Park mag je echt niet missen tijdens een vakantie op de Veluwe! De Hoge Veluwe bestaat grotendeels uit bosgebied, maar er zijn ook delen met heidelandschappen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Je kunt je dus wel voorstellen dat je hier een zeer gevarieerde flora en fauna aan kunt treffen! Het Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je alleen tegen betaling betreden, wat het onderhoud en het welzijn van het park verzekert. Je kunt het park in op drie locaties, namelijk in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo.

De vogels, reptielen, herten, reeën, moeflonsen en zwijnen die leven op de Hoge Veluwe, kun je met een beetje geluk prima spotten vanaf één van de wild observatiepunten in het park. Naast een wandeling, kun je het gebied ook prima verkennen met een fietstocht, of zelfs te paard als je dit leuk lijkt! Tegenwoordig worden er ook segwaytochten aangeboden. Visliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen, want in het Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je uitstekend vissen! Een echt hoogtepunt als je in september of oktober naar de Hoge Veluwe gaat, is de hertenbronst. Hierbij hoor je de mannelijke edelherten burlen, en dit geluid reikt tot kilometers ver weg! Als leuke afsluiter van een dagje op de Hoge Veluwe kun je een bezoekje brengen aan het Museonder, het bezoekerscentrum of het Kröller-Müller museum. In dit laatste museum vind je de één na grootste verzameling met Van-Gogh kunst! Voor kunstliefhebbers is dit dus echt een must.

Voor wat culturele afwisseling tijdens je vakantie op de Veluwe, zijn er gelukkig vele mooie dorpen te vinden, die vaak nog relatief onbekend en onontdekt zijn. Een aantal van deze prachtige dorpen in het westen van ons land mag je echt niet missen! Denk hierbij aan Loenen, wat een dorp is tussen Apeldoorn en Arnhem. Hier kun je uitstekend winkelen en een beeldentuin bezoeken. Ook vind je hier een aantal oorlogsmonumenten. Een andere optie is Hoenderloo, waar je ook heerlijk een dagje kunt rondslenteren. Dit dorp heeft een zeer rijke geschiedenis, en vormt daarnaast één van de drie toegangspunten tot de Hoge Veluwe.

Naast het Nationale Park de Hoge Veluwe en de verschillende schattige dorpjes, kun je ook de andere landschappen van de Veluwe verkennen. Dit zijn natuurgebieden die geen Nationaal Park vormen, maar wel even mooi zijn. Je kunt onder andere heerlijk vertoeven met een heerlijke wandeling of fietstocht door de heidevelden, grasvlakten en de stuifzandlandschappen.

Een heerlijke vakantie op de Veluwe

Natuurliefhebbers zullen dus helemaal gelukkig worden van een vakantie op de Veluwe! Een fijne accommodatie kan dit natuurlijk écht compleet maken. In een kleinschalig vakantiepark op de Veluwe bevind je je middenin de pure natuur, met rust en privacy om je heen. De vakantiehuisjes op de vakantieparken zijn comfortabel en goed uitgerust, en bieden alles om je een fijne vakantie te bezorgen.