Vakantiepark Zeeland

Zeeland, een land in zee met maar liefst 650 kilometer aan kustlijn. Mocht je op vakantie lekker willen uitwaaien en lange strandwandelingen willen maken terwijl je geniet van de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt, dan is Zeeland de perfecte bestemming voor jou. De meest Zuidwestelijke provincie van Nederland heeft een prachtige natuur waar je volledig tot rust kunt komen.

Lees meer over vakantiepark zeeland

162 Natuurhuisjes

Vakantiepark Zeeland

Zeeland, een land in zee met maar liefst 650 kilometer aan kustlijn. Mocht je op vakantie lekker willen uitwaaien en lange strandwandelingen willen maken terwijl je geniet van de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt, dan is Zeeland de perfecte bestemming voor jou. De meest Zuidwestelijke provincie van Nederland heeft een prachtige natuur waar je volledig tot rust kunt komen.Zeeland kent meerdere grote vakantieparken, maar op onze website vind je juist de wat kleinschaligere vakantieparken. Geen grote parken met rijen van dezelfde huisjes en heel de dag bezoekers die arriveren of vertrekken, maar een rustige omgeving waar je toch het gezelschap van de buren hebt en niet volledig afgesloten bent van de buitenwereld. Een kleinschalig vakantiepark biedt de mogelijkheid om zowel in het vakantiehuisje te verblijven en tegelijkertijd te genieten van de prachtige omgeving.

Waarom een kleinschalig vakantiepark?

Wat maakt een kleinschalig vakantiepark nu zo fijn vergeleken met een groot vakantiepark of een afgelegen huisje? De voordelen van een kleinschalig vakantiepark hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Meer rust
Een kleinschalig vakantiepark biedt uiteraard meer rust dan een groot vakantiepark met tientallen of soms wel honderden vakantiehuisjes. Op een groot park is het eigenlijk nooit stil. Een groepje jongeren wat ’s nachts thuiskomt van het stappen, een overbuurman die zijn speakers net iets te hard heeft staan, en het huisje iets verderop waar een baby elke ochtend de hele omgeving wakker huilt. Tijdens je vakantie ben je juist op zoek naar ontspanning en een goede nachtrust is dan natuurlijk ook erg belangrijk. Het is natuurlijk nooit 100 procent stil op een vakantiepark, maar het verschil is zeker wel te merken.

Gezellige sfeer
Én toch is er de gezellige sfeer van een vakantiepark, zo kun je bijvoorbeeld lekker barbecueën met de overburen of kunnen de kinderen spelen met de kinderen van de andere buren. De opties zijn eindeloos op een kleinschalig vakantiepark. Doordat je een stuk minder ‘buren’ hebt, is de sfeer vaak wat hechter en zie je de buren ook wat meer. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om lekker op jezelf te blijven, maar de gezelligheid is zeker wel te voelen op een kleinschalig vakantiepark.

Privé maar niet afgelegen
Twijfel je aan een verblijf in een groot vakantiepark en een afgelegen huisje, dan is dit de ideale oplossing. In een vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark heb je dezelfde privacy als in een afgelegen huisje en kun je lekker je eigen ding doen, maar je accommodatie ligt niet volledig afgelegen waardoor het voor veel mensen toch een wat vertrouwder gevoel kan geven. Deze vakantieparken dragen bij aan een ultiem parkgevoel, maar je hoeft niet in te leveren op privacy.

Eenvoudigheid
Door de eenvoudigheid van de vakantieparken stimuleren we de gasten om lekker de omgeving te verkennen in plaats van heel de vakantie op het park te blijven zoals gasten op grote vakantieparken al snel doen. De kleinschalige parken zijn daarom niet voorzien van een zwembad of receptie, maar vaak kun je in de omgeving prachtige zwembaden vinden of zwemmen in de natuur! Ga er lekker op uit en keer ’s avonds terug om lekker te overnachten in je vakantiehuisje.

Het gezicht van Zeeland
Wanneer je naar de provincie Zeeland kijkt op de kaart zie je gelijk dat het een heel verspreide provincie is. Bruggen, tunnels en veerdiensten zorgen ervoor dat de eens geïsoleerde eilanden nu gemakkelijk te bezoeken zijn. Hierdoor kun je tijdens je vakantie ook genieten van alle delen van het prachtige Zeeland. Door de vorm van Zeeland heeft de provincie een lange prachtige kustlijn. Het strand is hierdoor vanuit je vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark altijd te bereiken!  

Wat is er te doen?

In Zeeland is genoeg te beleven tijdens een verblijf in een vakantiehuisje. De keuze is groot en er is elke dag wel iets anders te doen.

Actieve dag op het water
Het zou zonde zijn als je Zeeland bezoekt en het water niet opgaat. Zo zijn er allerlei organisaties die opties voor watersporten aanbieden, van zeilscholen tot surfen tot duiken, het is allemaal mogelijk. Je kan het natuurlijk ook wat rustiger aandoen en kiezen voor een rondvaart of dagtocht. Zo kun je bijvoorbeeld met een passagiersschip mee wat je rondleidt door de verrassende schoonheid van Nationaal park de Oosterschelde. Een plek waar zeehonden, bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. Tijdens deze onvergetelijke vaart ervaar je de Zeeuwse werkelijkheid. Je kunt er ook voor kiezen om mee te zeilen op historische zeilschepen zoals de Scaldis en Morgenster. Met behulp van de schippers hijs je de zeilen, waarna je kunt genieten van de rust terwijl de wind door je haren waait en je oren het geruis van de wind opvangen.

Historie beleven
De geschiedenis van Zeeland is onder andere te beleven door de museums te bezoeken. In de geschiedenis heeft het water gegeven en genomen, dit is ook te zien in de monumentale steden Middelburg en Zierikzee. Het water heeft genomen en dat is te zien in het Verdronken Land van Zuid-Beveland en het Verdronken Land van Saeftinge. Dit laatste land is veranderd in een uitgestrekt, ruig natuurgebied op de rand van land en water. Het reflecteert het Zeeuwse oerland. In dit schorrengebied vind je de sporen van de rijke geschiedenis van Zeeland.

Na de bezetting door de Vikingen rond 850 na Christus, zijn overal verdedigingsburchten gebouwd. Delen van deze burchten zijn nog te bezoeken in onder andere Oostburg en Oost-Souborg.

Een dagje rust
Naast de vele actieve opties kun je ook heerlijk tot rust komen op een van de stranden of in de groene omgeving van uw vakantiehuisje. Er zijn heerlijke rustige stranden te vinden waar je soms niemand tegenkomt. Pak er lekker een boek bij terwijl je geniet van de zeelucht en het getij met eigen ogen kan aanschouwen.

Actief genieten en tot rust komen tijdens een vakantie hoeft niet ver weg te zijn. In het prachtige Zeeland zal je ongetwijfeld een geslaagde vakantie hebben. Op onze website vind je een ruim aanbod aan vakantiehuisjes op een kleinschalig vakantiepark zodat jij je volgende vakantie kan genieten van een natuurhuisje zonder de gezelligheid van een vakantiepark achter te laten.