Vakantiepark Zwitserland

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over vakantiepark Zwitserland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiepark Zwitserland

Wil jij genieten van een heerlijke vakantie in een kleinschalig vakantiepark? Wat dacht je in dat geval van een vakantie naar Zwitserland? De reis ernaartoe is prima te doen met de auto en onderweg kun je al genieten van de mooiste uitzichten. In Zwitserland hoef je je geen moment te vervelen en kun je perfect terecht voor een wandel- of fietsvakantie. Ook de echte avonturiers kunnen hier hun lol op, er valt namelijk van alles te doen.

Natuurlijk kun je hier in de winter uitstekend genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Het heuvelachtige landschap en het klimaat is daar namelijk perfect voor. Maar wist je dat je ook in de overige seizoenen kunt genieten van een heerlijke vakantie in Zwitserland? De glooiende bergen zijn in de lente bijvoorbeeld ook prachtig om te zien. In het noorden van Zwitserland kun je tevens terecht voor prachtige bos- en natuurgebieden.

Ook cultuur opsnuiven is prima te doen in dit veelzijdige land. Daarnaast kun je er prima terecht om te gaan mountainbiken, hiken, abseilen of kajakken. Ook de gletsjers van Zwitserland moet je absoluut een keer gezien hebben! Deze prachtige ijsmassa’s zijn zeer bijzonder en mogen dus niet ontbreken tijdens jouw vakantie in dit land. Kies zeker eens voor een kleinschalig vakantiepark van Natuurhuisje om jouw vakantie compleet te maken.

Geniet van de ongerepte natuur

Als je een keer naar Zwitserland bent geweest, is de kans heel groot dat je er regelmatig terug zal keren! Als echte natuurliefhebber kun je namelijk je hart ophalen in dit prachtige land. Zeker tijdens een verblijf in een Natuurhuisje zit je er goed. Kies bijvoorbeeld eens voor een vakantiepark in Zwitserland waarbij je direct naast een prachtig bos zit. Hoe fijn is het om ‘s ochtends je huisje uit te stappen en meteen te kunnen beginnen met een verfrissende wandeling? De huisjes in Zwitserland hebben ook zo’n geweldige uitstraling en zijn van hout gemaakt, waardoor het zo’n typisch Zwitserse uitstraling krijgt. Op die manier voel je je helemaal één met de natuur en kun je dus optimaal genieten van een natuurrijke vakantie in Zwitserland.

Bewonder de Gletsjers

Zwitserland staat natuurlijk bekend om haar prachtige natuur en ook de gletsjers horen daar zeker bij. Gletsjers zijn eigenlijk ijsmassa’s die gevormd zijn van sneeuw dat op land terecht is gekomen. Als deze sneeuw dik genoeg wordt en lang genoeg blijft liggen verandert het in ijs, op deze manier wordt het dus een gletsjer. Erg bijzonder is ook het feit dat gletsjers kunnen bewegen onder hun eigen druk. De allermooiste en meest bijzondere gletsjers vind je uiteraard in Zwitserland. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aletschgletsjer? Dit is de grootste ijsmassa van heel de Alpen en is absoluut spectaculair te noemen.

Het hele gebied van deze gletsjer heeft een plaatsje verdiend op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is dan ook een zeer populair gebied bij vele toeristen van over de hele wereld. De Aletschgletsjer is maar liefst 23,6 kilometer land en beschikt tevens over diverse uitkijkpunten. Op deze uitkijkpunten kun je genieten van een prachtig uitzicht op de gletsjer. Natuurlijk biedt ieder uitkijkpunt een ander uitzicht. Je vindt de gletsjer in Fieschertal, maar het gebied strekt zich uit over diverse plaatsen. Ben je op vakantie in Zwitserland? Dan mag een bezoekje aan deze prachtige gletsjer dus absoluut niet ontbreken!

Wandelen door de Alpen

Als er iets is dat je gedaan moet hebben in dit mooie land, is het wel wandelen. Op deze manier ontdek je namelijk de meest prachtige plekken waar je met de auto of met de fiets niet kunt komen. Een bezoekje aan de Alpen is dan ook een absolute must. Hier vind je unieke flora en fauna in een combinatie die bijna nergens anders tegenkomt. Vanwege de hoogteverschillen zijn er in het hele gebied diverse gondelbanen te vinden. Ga je nog wat hoger de Alpen in, dan zal je terechtkomen in prachtige bergbossen, vooral bestaande uit loofbomen. Op nog grotere hoogte vind je ook naaldbomen. Boven de boomgrens vind je dan weer een typisch Alps landschap, bestaande uit Alpenweiden, beken, rotsen en gletsjers. Ideaal voor een zeer afwisselende en spectaculaire wandeling!

Als dierenliefhebber zit je in de Alpen ook helemaal goed. Je vindt er namelijk diverse bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld de steenbok, de alpenmarmot en de drieteenspecht. Ook roofvogels worden hier regelmatig gespot. Tijdens een wandeling door de Alpen is het zeker aan te raden om goede wandelschoenen te dragen. Ook speciale kleding is geen overbodige luxe. Het beste kun je van tevoren even uitzoeken welke kleding of schoeisel je het beste kunt dragen in dit gebied. Vergeet natuurlijk ook niet om wat te drinken mee te nemen voor onderweg.

Het weer in Zwitserland

In Zwitserland wordt van meerdere klimaten gesproken. Zo beschikken de hoogste gebieden bijvoorbeeld over een hooggebergteklimaat en de lagere delen over een gematigd landklimaat. Ook wordt er in het gebied dat aan Italië grenst gesproken van een mediterraan klimaat, waar het dus in de zomer erg warm kan zijn. In de rest van het land zijn de zomers zeer aangenaam, met temperaturen van zo’n 23 graden. De hogere gebieden zijn daarentegen weer een stuk koeler, hier zal het meestal niet warmer worden dan zo’n 15 graden.

Natuurlijk staat Zwitserland bekend als een wintersportparadijs in de winter. Toch betekent dat niet dat het hele land geschikt is om te skiën. De gebieden die dit wel zijn, zijn dan ook behoorlijk sneeuwzeker te noemen. Vanaf December tot en met April kun je hier terecht om te gaan genieten van de sneeuw. In de rest van het land zijn de winters vrij koud. Qua neerslag heb je in Zwitserland veel te maken met regen. Vooral in de hoge berggebieden valt veel regen, in het lagere deel heb je een stuk minder last van neerslag. Toch betekent dat niet dat het land niet geschikt is voor een heerlijke vakantie. Kies je voor een vakantiepark in Zwitserland, dan kun je natuurlijk ook heerlijk genieten van de gezellige sfeer in het huisje. Heerlijk met de open haard aan naar buiten kijken terwijl je de sneeuw ziet vallen. Romantischer wordt het niet!