Vakantieparken Europa

Europese landen zijn prachtig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor de charme van kleinschalige vakantieparken in Europa. Deze accommodaties zijn een goede uitvalsbasis voor een heerlijke natuurvakantie dichtbij huis, of wat verder weg. Kies voor een natuurhuisje op een park in Nederland, of ga op avontuur in Frankrijk of België.

Lees meer over vakantieparken Europa
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantieparken Europa

Europa is natuurlijk prachtig! Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor de charme van kleinschalige vakantieparken in Europa. Deze accommodaties zijn een goede uitvalsbasis voor een heerlijke natuurvakantie dichtbij huis, of wat verder weg. Kies voor een natuurhuisje op een park in Nederland, of ga op avontuur in landen als Frankrijk of België. Natuurlijk kun je ook gerust kiezen voor een land als Denemarken, Italië of Zweden. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Europa en al het moois dat zij te bieden heeft.

Of je nu houdt van een zonnig en warm klimaat, of liever het ruige weer opzoekt. Europa kent heel veel landen en steden die aan deze wensen voldoen. Daarbij heb je de keuze uit diverse natuur landschappen en omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan bergachtige gebieden, langgestrekte velden of rustig kabbelende rivieren. Elk land heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Vanuit jouw accommodatie op een rustig vakantiepark, creëer je een ideale natuurvakantie. Een kleinschalig en rustig vakantiepark is daarvoor perfect geschikt! Onze vakantieparken in Europa beschikken namelijk over niet mee dan 30 accommodaties. Je kunt er dus in alle vrijheid genieten van een fantastisch vakantiehuisje, midden in de natuur. Volg een mooie route of ga zelf op ontdekkingsreis in de natuur van deze mooie Europese landen.

Welke natuurgebieden spreken jou het meest aan?

Het leuke van de natuur in Europa is dat het overal anders is. In het ene land kun je genieten van helderblauwe meren, prachtige watervallen of witte krijtrotsen. Terwijl je in het andere land eindeloos kunt wandelen door dichtbegroeide bossen, langs kronkelende rivieren en over hoge bergtoppen. Het ligt er dus maar net aan waar je van houdt en wat je het liefst om je heen hebt. Laat je hier alvast inspireren door een aantal prachtige natuurgebieden die absoluut de moeite waard zijn! Wie weet kun je dit wel gebruiken bij het maken van jouw keuze uit één van onze vakantieparken in Europa.

De Plitvice Lakes in Kroatië

Iets dat je echt een keer gezien moet hebben in je leven zijn de Plitvice watervallen in Plitvicka Jezera. Het hele gebied daar is prachtig! Het is eigenlijk een nationaal park waar je urenlang doorheen kunt wandelen en de mooiste foto’s kunt maken. Je wandelt hierbij langs een geweldig azuurblauw meer, waar je tevens overheen kunt varen. De combinatie van groen, blauw en de bergen is werkelijk spectaculair en je bezoek aan het park kun je het beste verspreiden over 2 of 3 dagen. Op die manier kun je elke wandelroute een keer volgen en ontdek je alle mooie plekjes die er te zien zijn.

Aanschouw de Krijtrotsen van Étretat in Frankrijk

Nog zo’n prachtig gebied waar je kunt genieten van geweldige natuurfenomenen vind je in Frankrijk. Deze krijtrotsen moet je absoluut een keer gezien hebben en ook de omgeving is de moeite waard. De krijtrotsen zijn tevens opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, wat natuurlijk al genoeg zegt. Wat dit aanzicht echt bijzonder maakt is het feit dat de natuur hier echt zijn werk heeft gedaan. De bijzondere vormen die je er kan aanschouwen zijn namelijk gecreëerd door de golven en de wind. Dankzij deze vormen hebben sommige rotsen zelfs een naam gekregen en een aantal van deze vormen lijken op dieren. Zo wordt er in het bijzonder in de boog een vorm waargenomen die verdacht veel op een olifant lijkt!

Of blijf dichter bij huis en ontdek de Veluwe

Het meest bekende natuurgebied dat Nederland te bieden heeft is natuurlijk de Veluwe. Aangezien een vakantie naar het buitenland niet altijd mogelijk is en soms ook helemaal niet nodig is, staat deze hier ook tussen. Op de Veluwe kun je uitstekend terecht voor het maken van lange wandelingen en het spotten van wildlife. Je vindt hier onder andere de ree, het edelhert, vossen en wilde zwijnen. Ook aan vogels is er geen gebrek, er worden namelijk regelmatig buizerds, torenvalken, boomklevers en diverse spechten gespot. In de lente kun je hier het best genieten van het prachtige heidegebied met mooie kleuren.

Wat wil je gaan doen tijdens jouw vakantie in Europa?

Europa is niet alleen perfect voor fietsliefhebbers. Ook voor een wandelvakantie kun je er uitstekend terecht! Overal zijn namelijk diverse wandelroutes te vinden. Je kunt er voor kiezen om avontuurlijk te gaan hiken, of je kunt juist in alle rust genieten van een mooie wandeltocht op je eigen tempo. De Belgische Ardennen zijn daarvoor geschikt, maar ook in eigen land is de natuur ongekend mooi. Wil je liever mountainbiken in Frankrijk of Denemarken op eigen gelegenheid verkennen? Ook dat is prima mogelijk! Voor een onvergetelijke vakantie hoef je echt niet ver van huis. Daarnaast kent Europa veel landen en gebieden die geschikt zijn voor liefhebbers van watersport. Ga bijvoorbeeld kajakken in Kroatie of duiken in de mooie wateren van Toscane.

Ook het bekijken van oude kastelen, gebouwen, kerken of ruïnes is erg leuk om te gaan doen tijdens jouw vakantie in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het prachtige Slot Neuschwanstein in Duitsland? Dit kasteel wordt ook wel schilderachtig mooi genoemd en als je het ziet begrijp je meteen waarom! Ook in eigen land bevindt zich een pareltje, namelijk Paleis het Loo. Vergeet ook zeker de tuinen niet te bezoeken tijdens je tripje naar dit mooie landgoed in Gelderland. Ga je liever op vakantie naar Oostenrijk? Breng dan ook zeker een bezoekje aan de prachtige en historische stad Hallstatt. Het dorpje is gewoonweg prachtig om te zien en straalt iets typisch Oostenrijks uit. Je kunt er onder andere bekijken hoe ze vroeger zout uit de mijnen haalden. Ook vind je er de oudste houten trappen van Europa. Is het slecht weer? Breng dan een bezoekje aan de ondergrondse bioscoop.

Welk klimaat past bij jouw vakantie?

Ook het weer kan meespelen bij het maken van je keuze. Kies jij voor een vakantie in eigen land of ga je toch liever naar een land als Italië? Dan is het natuurlijk wel zo handig om te weten welke temperaturen je er kunt verwachten.

Kies jij voor een actieve vakantie in de lente? Dan is Nederland meestal wel geschikt, maar toch kan de lente in ons eigen land nog best wisselvallig zijn. Wil je zeker weten dat het hoogstwaarschijnlijk droog blijft en dat de temperaturen aangenaam, maar niet te warm zijn? Kies dan eens voor een land als Spanje of Frankrijk. Wil je graag van alles gaan ontdekken in zeer warme landen als Kroatië, Italië of Portugal? Zorg dan dat je van tevoren eerst even wat informatie opzoekt over het klimaat in dit land. Zo kun je er precies achter komen welke periode het beste geschikt is voor jouw reis.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met zeer warme temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in de maanden Juli of Augustus in de plaatsen waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt vooral voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn daar erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie in de winter? In December en Januari zit je dan sowieso goed. Kies voor een land als Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Bekijk snel ons overzicht van vakantieparken in Europa en wie weet tot snel!