Villa Andalusie

Villa Andalusie

Lees meer over Villa Andalusie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Villa Andalusië

Voor een onvergetelijke vakantie onder de Spaanse zon zit je in Andalusië goed! Bijna de hele zuidkust van Spanje wordt gevormd door de autonome regio Andalusië. Deze regio is voor vele Nederlanders en eigenlijk voor vele mensen wereldwijd de perfecte vakantiebestemming. Dit komt door de heerlijke temperaturen en de vele mogelijkheden in de natuur. De flora en fauna in Andalusië is dan ook erg gevarieerd. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste villa’s middenin de natuur voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië!

Er zijn talloze prachtige plekjes in de natuur

In Andalusië kan de natuurliefhebber gegarandeerd zijn hart ophalen in de natuur. In Andalusië vinden we vele gebieden die zijn benoemd tot officieel natuurreservaat. Dit betekent dat het natuurschoon immens mooi is in deze gebieden. Ten zuidwesten van de gezellige stad Sevilla het Nationaal Park Doñana. Dit gebied is rijk aan vele moerassen, meren, sloten en lagunes. Door het gevarieerde landschap vind je hier vele zeldzame vogelsoorten zoals de witkopeend, de marmereend, de kleine torenvalk en de Spaanse keizerarend. Dit is dus een natuurgebied waar erg veel vogelsoorten leven en er zelfs flamingo’s te vinden zijn. Andere wilde dieren in deze regio zijn bijvoorbeeld de Iberische Lynx, gieren, steenbokken, edelherten moeflons, steenuilen en damherten, die eveneens het gebied tot een thuishaven hebben gemaakt. Het landschap is rijk aan planten door het warme klimaat en de natte bodem.

De flora in Andalusië is zo gevarieerd door de ligging aan de Middellandse Zee enerzijds en de berggebieden anderzijds. De zee zorgt voor landschappen die rijk zijn aan zoet water moerassen, lagunes en lange kuststroken met verschillende bijzonder plantensoorten. Een ander gezicht van Andalusië zijn de sierras, wat berggebieden zijn met rotspartijen en verschillende watertjes. De flora en fauna verschillen dan ook erg per landschap in Andalusië. Iets waar je in ieder geval altijd op kunt rekenen in Andalusië, zijn prachtige vogels. Zo vind je in de rotsachtige regio's de prachtige blauwe en rode rotslijster! Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook op pad gaan in het natuurpark El Torcal. Dit gebied bestaat uit kalksteengebergte dat de afgelopen eeuwen bijzondere vormen heeft aangenomen door erosie.

Er valt genoeg te beleven in Andalusië

Als je van avontuur houdt, dan mag je zeker het natuurpark El Torcal niet missen tijdens een vakantie Andalusië. Dit natuurgebied is rijk aan een groot kalksteengebergte, wat de afgelopen eeuwen prachtige vormen heeft aangenomen door erosie. Een ander leuk uitje voor wat avontuur is een uitje naar de Sierra Nevada. In deze bergen kun je een uitdagende wandelroute begaan of doen aan wintersporten! Voor wat culturele afwisseling in Andalusië kun je uiteraard ook alle kanten op. Een stad als Sevilla, Málaga, Granada en Cordoba zijn met de auto vast niet ver weg vanuit je Natuurhuisje! Hier kun je kennis maken met de echte Spaanse cultuur, keuken en mensen. Prachtige musea, gave winkels en gezellige straatjes en pleintjes maken deze steden perfect voor een dagje ertussenuit. Op sommige stranden van deze steden kun je tevens doen aan verschillende watersporten!

Bekijk op deze pagina alle villa’s op de mooiste plekjes in Andalusië!